Αλμυρό- cheesecake- κολοκυθιού-

Αλμυρό cheesecake κολοκυθιού – Ιδανικό για μπουφέ, για το Κυριακάτικο τραπέζι ή όποια άλλη μέρα θέλουμε.

Έχουμε μία αδυναμία στα cheesecakes. Σήμερα θα δοκιμάσουμε μία αλμυρή έκδοση του cheesecake με κράκερ, κολοκυθάκια σε ροδέλες, ανθότυρο και μαλακό τυρί και φυσικά απολαυστική σάλτσα πέστο βασιλικού.

Είναι μία συνταγή για αλμυρό cheesecake κολοκυθιού που θα απογειώσει τον μπουφέ σας και σίγουρα είναι πιο υγιεινή από την γλυκιά έκδοση των cheesecake. Τα κολοκυθάκια είναι πεντανόστιμα αλλά ποιος θα τα φανταζόταν σε cheesecake;

Δείτε την εκτέλεση για αλμυρό cheesecake κολοκυθιού παρακάτω:

Εκτέλεση

Σε ένα ταψί φούρνου στρώνουμε μία λαδόκολλα και πάνω της απλώνουμε τις ροδέλες κολοκυθιού. Τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά περίπου. Τοποθετούμε τα κράκερς και το βούτυρο στο μούλτι σπάζοντάς τα και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Έπειτα παίρνουμε ένα μπολ και ανακατεύουμε το ανθότυρο και το μαλακό τυρί μαζί με το πέστο βασιλικό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα στρογγυλό ταψί 30 νούμερο με αποσπώμενα πλαϊνά στρώνουμε πολύ καλά το μείγμα με τα κράκερ.

Δείτε ακόμα Αλμυρό cheesecake όνειρο

Από πάνω βάζουμε το μείγμα με τα τυριά και στο τέλος απλώνουμε τις ψημένες ροδέλες κολοκυθιού. Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε βγάζοντας το αποσπώμενο πλαϊνό.

Αλμυρό-cheesecake-κολοκυθιού-συνταγή-

Την συνταγή την είδαμε στην αγαπημένη μας σελίδα Μαγειρευοντας με την “L”

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close