Υπέροχος κορμός με σαντιγί και αμύγδαλο και με επικάλυψη λιωμένης σοκολάτας.
- αυγα 6
- ζαχαρη 1 ποτήρι όχι τελείως γεμάτο
- βανίλια 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις μισό ποτήρι κοσκινισμένο
- κακαο μισό ποτήρι
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 1
- αμυγδαλα Κατά βούληση θρυμματισμένα
Για την γέμιση
- κουβερτουρα 150γρ
- κρεμα γαλακτος 150γρ
Για την επικάλυψη
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε έναν νοστιμότατο κορμό. Έτσι σήμερα θα φτιάξουμε έναν λαχταριστό κορμό από αφράτο παντεσπάνι και θα τον γεμίσουμε με μία βελούδινη σαντιγί την οποία θα την απογειώσουμε με λίγα θρυμματισμένα αμύγδαλα. Για το τέλος θα βάλουμε λιωμένη σοκολάτα.
Είναι λοιπόν σίγουρα από τις καλύτερες συνταγές για κορμό σοκολάτας που έχουμε δοκιμάσει. Αξίζει λοιπόν να τον δοκιμάσετε κι εσείς ακόμη κι αν δεν έχετε πολύ εμπειρία στην ζαχαροπλαστική. Είναι μία εύκολη συνταγή με λίγα και οικονομικά υλικά. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Στην αρχή παίρνουμε τα αυγά και χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους των αυγών μαζί με την ζάχαρη και την βανίλια και το χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
Με μία σπάτουλα εναλλάξ ανακατεύουμε την μαρέγκα μαζί με το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Απλώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15 λεπτά. Μόλις ψηθεί τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει.
Δείτε ακόμα Λαχταριστός κορμός μιλφέιγ (βίντεο)
Εκτέλεση για την γέμιση
Στην αρχή χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτουμε στην σαντιγί μας μερικά θρυμματισμένα αμύγδαλα. Βάζουμε την σαντιγί μας μέσα στο ρολό παντεσπανιού και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για να παγώσει η σαντιγί.
Εκτέλεση για την επικάλυψη
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να λιώσει τελείως η κουβερτούρα. Αφού είναι έτοιμη καλύπτουμε με την σοκολάτα τον κορμό και τον βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
Tips για τον Απλό κορμός με σαντιγί και επικάλυψη σοκολάτας
Το παντεσπάνι δεν θέλουμε να στεγνώσει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Alexandra Lessi
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες