ΥΛΙΚΑ
4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι σκληρό
1 ½ φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
περίπου ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο (λίγο κάτω απ’ τη μέση) και λίγο ακόμη για το λάδωμα της επιφάνειας
περίπου 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό (λίγο κάτω απ’ τη μέση)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
150 γρ. γκούντα κομματιασμένο
200 γρ. κασέρι τριμμένο
100 γρ. μπέϊκον
μια χούφτα μανιτάρια κονσέρβας κομμένα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το αλεύρι,τη μαγιά,το αλάτι,το λάδι και το νερό σε ένα μπολ και ανακατεύουμε αρχικά με μαχαίρι για να αναμειχθούν τα στερεά με τα υγρά υλικά και στη συνέχεια ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη μαλακή κι ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια μας και στα τοιχώματα.
Φτιάχνουμε με τη ζύμη πρόχειρα 4 μπάλες και τις αφήνουμε σκεπασμένες στην άκρη 30’. Στη συνέχεια δίνουμε στο κάθε κομμάτι ζύμης σχήμα βαρκούλας.
Ανακατεύουμε το γκούντα με το κασέρι και αλατοπιπερώνουμε.
Απλώνουμε το μείγμα με το τυρί πάνω στις βαρκούλες από άκρη σ’ άκρη.
Κόβουμε το μπέικον σε μεγάλα κομμάτια και τα σκορπίζετε από πάνω.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και ραντίζουμε με μία κουταλιά της σούπας λάδι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
Λαδώνουμε το μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί του φούρνου και βάζουμε πάνω τα πεϊνιρλί.
Ψήνουμε 25΄-35΄ ανάλογα με το πάχος της ζύμης.
Christina Fotiadou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.