Ατομικά γλυκά με νισεστέ και χυμό βύσσινο_

Γλυκάκια με χυμό βύσσινο. Υπέροχα γλυκάκια με χυμό βύσσινο, για μικρούς και μεγάλους. Ιδανικά για κέρασμα.

Σήμερα θα φτιάξουμε λαχταριστά και πανεύκολα ατομικά γλυκά με χυμό βύσσινο. Θα αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους κι αν αφαιρέσουμε την ζάχαρη μπορούν να γίνουν πολύ υγιεινά και νόστιμα γλυκά για διαβητικούς, παιδιά αλλά και ανθρώπους που προσέχουν την σιλουέτα τους.

Γίνονται με μόλις 4 υλικά ή 5 σε περίπτωση που θέλουμε τελικά να βάλουμε την ζάχαρη, Με λίγα λόγια είναι μία πολύ εύκολη αλλά και οικονομική συνταγή που ακόμη και αρχάριοι στην κουζίνα μπορούν να την δοκιμάσουν.

Δείτε ακόμα Γλυκό τού κουταλιού βύσσινο

Το βύσσινο είναι πολύ θρεπτικό και νόστιμο φρούτο και συνήθως το απολαμβάνουμε σε βυσσινάδα. Παρόλα αυτά είναι ένα πολύ καλό υλικό και για γλυκά και τα σημερινά μας ατομικά γλυκά είναι η απόδειξη. Μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα γλυκά βύσσινου και για κέρασμα. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση: 

Εκτέλεση

Αρχικά διαλύουμε το νισεστέ μέσα στον χυμό βύσσινο. Βάζουμε στην φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το βούτυρο και να δέσει η κρέμα. Στην συνέχεια παίρνουμε ποτήρια του νερού.

Τα βρέχουμε και  μέσα στα ποτήρια το μείγμα. Σκεπάζουμε τα ποτήρια με μία πλαστική μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 με 5 ώρες τουλάχιστον. Αφού περάσουν οι ώρες τα ξεφορμάρουμε, τα κόβουμε σε φέτες και τα πασπαλίζουμε ινδοκάρυδο.

Tips για τα ατομικά γλυκά με νισεστέ και χυμό βύσσινο

Στα γλυκά της φωτογραφίας δεν προστέθηκε καθόλου ζάχαρη. Μπορείτε να μην βάλετε ζάχαρη γιατί ο χυμός βύσσινο είναι γλυκός από μόνος του. Αν θέλετε να βάλετε ζάχαρη, μπορείτε να βάλετε σύμφωνα με τα δικά σας γούστα. Αντί για χυμό βύσσινο μπορούμε να βάλουμε όποιον χυμό θέλουμε.

Ατομικά _γλυκά_ με _νισεστέ_ και _χυμό_ βύσσινο_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close