Υλικά:
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 530 γραμμάρια
- νερό 300 γραμμάρια
- αλατι 1,5 κουταλάκι του γλυκού
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας λευκό
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
Για την γέμιση:
Για το ράντισμα:
- ελαιολαδο Λίγο
Αφράτες ατομικές κολοκυθοτυρόπιτες από τον Παναγιώτη Παπαδάκη για το κολατσιό μας και όχι μόνο.
Δείτε ακόμα Κολοκυθοτυρόπιτα με γαλοπούλα χωρίς φύλλο
Ο Παναγιώτης Παπαδάκης έφτιαξε για εμάς αφράτες ατομικές κολοκυθοτυρόπιτες και είπαμε να μοιραστούμε την συνταγή μαζί σας. Είναι λεπτές, οπότε μπορείτε να τις φάτε είτε σκέτες, είτε να τις γεμίσετε με ό,τι αγαπάτε σαν κρέπες. Δοκιμάστε τες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις ατομικές κολοκυθοτυρόπιτες:
INGREDIENTS
530 g plain flour 300 g water 1,5 tsp salt 1 tbsp white vinegar 2 tbsp olive oil —————————————————– 2 medium zucchini 2 green onions a little parsley a little spearmint leaves 1 medium egg 200 g Greek feta cheese a pinch of salt pepper a little olive oil ——————————————————— olive oil
GERMAN
ZUTATEN
530 g Mehl 300 g Wasser 1,5 TL Salz 1 EL weißer Essig 2 EL Olivenöl ————————————————– — 2 mittelgroße Zucchini 2 Frühlingszwiebeln ein wenig Petersilie ein wenig grüne Minzeblätter 1 mittelgroßes Ei 200 g griechischer Feta-Käse eine Prise Salz Pfeffer ein wenig Olivenöl ————————————————– ——- Olivenöl
30′ Χρόνος Εκτέλεσης
15 λεπτά Χρόνος αναμονής
5′-10′ Χρόνος ψησίματος
8 Κολοκυθόπιτες
Εκτέλεση για τις ατομικές κολοκυθοτυρόπιτες:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το αλάτι, το ξίδι και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο ζυμώνουμε λίγο ακόμα και χωρίζουμε σε 8 κομμάτια των 100 γραμμαρίων. Φτιάχνουμε μπαλάκια την ζύμη την σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.

Κόβουμε τα κοτσάνια από τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε σε ένα τρίφτη. Στραγγίζουμε τα υγρά τους και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον δυόσμο, σπάμε το τυρί φέτα, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Δείτε ακόμα Καλοκαιρινή κολοκυθοτυρόπιτα
Παίρνουμε ένα ένα από τα μπαλάκια της ζύμης και το ανοίγουμε σε 50 εκ. το κάθε φύλλο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγη ποσότητα από την γέμιση. Κλείνουμε από την μια πλευρά ραντίζουμε , το ίδιο και από την άλλη πλευρά ραντίζουμε ξανά και το κλείνουμε σαν φάκελο.

Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα υπόλοιπα. Λαδώνουμε ένα τηγάνι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Είναι τόσο νόστιμες που θα τις φτιάχνετε συνέχεια!! Φτιάξτε τες για όλη την οικογένεια!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
