Ατομική τούρτα σε ποτήρι

συνταγή για Ατομική τούρτα σε ποτήρι. Μία τούρτα γενεθλίων σε μικρή έκδοση στο ποτήρι που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας.

Έχουμε συνηθίσει στα γενέθλια να σβήνουμε κεριά σε μεγάλες τούρτες που προορίζονται για πολλά άτομα. Αν θέλετε τα γενέθλια του δικού σας ανθρώπου να είναι λίγο διαφορετικά αυτή τη χρονιά μπορείτε να κάνετε μία ατομική τούρτα σε ποτήρι.

Είμαστε σίγουροι ότι θα ξετρελάνετε και τους καλεσμένους αλλά και τον ίδιο τον εορτάζοντα για την πρωτοτυπία, τον παιχνιδιάρικο τρόπο σκέψης σας, την δημιουργικότητά σας αλλά και το ταλέντο σας στη ζαχαροπλαστική, αφού η ατομική τούρτα σε ποτήρι που θα φτιάξουμε σήμερα για εσάς είναι πεντανόστιμη.

Ατομική -τούρτα- σε- ποτήρι-

Δείτε ακόμα Τούρτα αμυγδάλου με σαβαγιάρ

Για να την φτιάξουμε θα χρησιμοποιήσουμε χειροποίητη, αφράτη και βελούδινη κρέμα, σπιτικό παντεσπάνι με λίγα υλικά, σπιτικό σιρόπι με νες καφέ και για το γαρνίρισμα ένα υπέροχο σιρόπι καραμέλας φτιαγμένο από καραμελωμένο ζαχαρούχο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την ατομική τούρτα σε ποτήρι:

Εκτέλεση για την κρέμα

Στην αρχή βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το κορν φλάουρ να διαλυθούν στο γάλα λίγο λίγο. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε και την ζάχαρη και ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Βάζουμε το μείγμα μας σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και περιμένουμε να δέσει η κρέμα. Θέλουμε να γίνει τόσο σφιχτή που να στέκεται στο σύρμα. Βγάζουμε την από την φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Στην συνέχεια σκεπάζουμε την κρέμα με μία πλαστική μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει εντελώς. Αφού περάσει η ώρα και παγώσει εντελώς, χτυπάμε σε σαντιγί την κρέμα γάλακτος και βάζουμε την σαντιγί μέσα στην κρέμα. Ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο το μείγμα μέχρι να στήσουμε την τουρτίτσα.

Εκτέλεση για το παντεσπάνι

Βάζουμε 3 ασπράδια και τα χτυπάμε σε μαρέγκα. Σταδιακά προσθέτουμε την ζάχαρη. Με μία μαρίζ ανακατεύουμε τον κρόκο του αυγού και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι. το κακάο, την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Έπειτα βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ορθογώνια ταψί. Στρώνουμε πολύ καλά, μία λεπτή στρώση με το μείγμα για το παντεσπάνι και το ψήνουμε για 1 τέταρτο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Αφού ψηθεί το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει λίγο και αφού κρυώσει το κόβουμε με στρογγυλό κουπάτ σε μέγεθος μικρότερο από το στόμιο του ποτηριού.

Ατομική τούρτα σε ποτήρι

Εκτέλεση για το σιρόπι

Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, τον καφέ και το ζεστό νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και ο καφές και σιροπιάζουμε τα κομμάτια του παντεσπανιού όταν είναι να βάλουμε το γλυκό στο ποτήρι και να το στήσουμε.

Εκτέλεση για το σιρόπι καραμέλας

Βάζουμε να ζεσταθεί το καραμελωμένο ζαχαρούχο και αφού ζεσταθεί το αραιώνουμε με το φρέσκο γάλα.

Ατομική τούρτα στο ποτήρι: Στήσιμο

Για να στήσουμε την ατομική τούρτα σε ποτήρι, αρχικά, Παίρνουμε την κρέμα μας και την βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Παίρνουμε ποτήρια και τοποθετούμε μία στρώση κρέμας. Από πάνω βάζουμε ένα παντεσπάνι το οποίο πρώτα το έχουμε βουτήξει στο σιρόπι. Στις άκρες του παντεσπανιού βάζουμε λίγο σιρόπι καραμέλας.

Πάνω από το παντεσπάνι βάζουμε άλλη μία στρώση κρέμας, ακόμη ένα κομμάτι παντεσπάνι και στο τέλος πάλι κρέμα. Τελειώνουμε με κρέμα και γαρνίρουμε με σιρόπι καραμέλας. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με όλα τα ποτήρια.

Ατομική -τούρτα- σε- ποτήρι-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Xatzhstamatioy

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close