αυγοφέτες-στην-φόρμα κέικ-συνταγή-

Συνταγή για Αυγοφέτες στη φόρμα του κέικ. Αυγοφέτες γεμιστές με ζαμπόν και γκούντα, στην φόρμα του κέικ με τυρί που λιώνει από πάνω.

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα λαχταριστό πιάτο που μπορούμε να το απολαύσουμε και σαν πρωινό ή να το δώσουμε σαν σχολικό κολατσιό στα παιδιά μας. Θα φτιάξουμε αυγοφέτες στην φόρμα του κέικ. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και το αποτέλεσμα συγκλονιστικά νόστιμο.

Θα γεμίσουμε τις αυγοφέτες μας με ζαμπόν και γκούντα και θα τυλίξουμε σε ρολό. Θα ψήσουμε τις αυγοφέτες στην φόρμα του κέικ με επιπλέον τυρί που λιώνει. Μπορούμε επίσης να μην ρολάρουμε τις αυγοφέτες αλλά να τις ψήσουμε σαν ένα μεγάλο τετράγωνο με 4 φέτες κάτω, 4 φέτες πάνω και πάνω από το ψωμί την γέμιση.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις αυγοφέτες στη φόρμα του κέικ:

αυγοφέτες-στην-φόρμα κέικ-συνταγή-

Εκτέλεση για τις αυγοφέτες

Αρχικά σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το φρέσκο γάλα. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα μας παίρνουμε τις φέτες του ψωμιού, αφαιρούμε την κόρα και τις ανοίγουμε με τον πλάστη. Παίρνουμε μία λαδόκολλα, βουτάμε το ψωμί στο μείγμα με τα αυγά και από τις δύο μεριές και τοποθετούμε το ψωμί στην λαδόκολλα.

Πάνω στην λαδόκολλα βάζουμε τέσσερις φέτες ψωμί την μία δίπλα στην άλλη χωρίς κενό σχηματίζοντας ένα τετράγωνο. Πάνω από τις πρώτες 4 φέτες βάζουμε άλλες 4 φέτες ψωμιού με τον ίδιο τρόπο.

Αυγοφέτες στη φόρμα του κέικ

Από πάνω βάζουμε την γκούντα και από πάνω το ζαμπόν. Με την βοήθεια της λαδόκολλα κάνουμε τις αυγοφέτες ρολό και τις αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.

Δείτε ακόμα Γεμιστές αυγόφετες σε ρολάκια

Τις ξετυλίγουμε με προσοχή και τις μεταφέρουμε στην φόρμα του κέικ την οποία την έχουμε λαδώσει. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου και στην συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για ακόμη λίγο για να πάρει χρώμα.

Tips για τις αυγοφέτες στη φόρμα του κέικ

Εκτός από γκούντα μπορούμε να βάλουμε όποιο τυρί για τοστ μας αρέσει. Αν δεν έχουμε φόρμα μπορούμε να φτιάξουμε 8 ρολάκια και να τα βάλουμε σε ένα μικρό τετράγωνο ταψί. Αν τις φτιάξουμε για τα παιδιά καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε σπιτικά αλλάντικα.

αυγοφέτες-στην-φόρμα κέικ-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Αλεξάνδρα Κυριάκη

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close