Bara brith : Το υγιεινό κέικ για το ταπεράκι του σχολείου

Bara brith : Το υγιεινό κέικ για το ταπεράκι του σχολείου. Αφράτο υγιεινό κέικ για το ταπεράκι του σχολείου με καταγωγή από την Ουαλία.

Σήμερα θα ταξιδέψουμε μέχρι την Ουαλία. Γευστικά εννοούμε, αφήστε τις βαλίτσες κάτω. Θα φτιάξουμε αφράτο φρουτόψωμο με σταφίδες, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ξύσμα πορτοκαλιού, μαύρο τσάι, μπαχάρια και μαύρη ζάχαρη.

Είναι ένα ψωμί με φρούτα για μικρούς και μεγάλους ενώ μπορούμε να το φάμε είτε σκέτο είτε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Είναι υγιεινό και μπορούμε να το δώσουμε ακόμη και σαν σχολικό κολατσιό ή να το απολαύσουμε παρέα με το καφεδάκι μας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Bara brith

Bara -brith-

Εκτέλεση για το Bara brith

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε μέσα τις σταφίδες και την ζάχαρη. Καλύπτουμε τα δύο υλικά μας με το καυτό μαύρο τσάι. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη για ένα βράδυ. Το επόμενο πρωί βάζουμε τον φούρνο να θερμαίνεται στους 160 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις.

Ρίχνουμε μέσα στο μπολ το ξύσμα πορτοκαλιού, το μείγμα μπαχαρικών και το μπαχάρι. Ρίχνουμε το αλάτι και στην συνέχεια με μία κουτάλα ανακατεύουμε και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Στο τέλος προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία σχετικά σφιχτή ζύμη.

Bara -brith-

Παίρνουμε μία φόρμα για ψωμί με διαστάσεις 1,8 λίτ ή 29Χ10,5 εσωτερικές διαστάσεις και της βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε όλη την επιφάνειά της. Αδειάζουμε μέσα στην φόρμα την ζύμη με μία κουτάλα. Την στρώνουμε λίγο στην επιφάνεια και την ψήνουμε για 50-63 λεπτά. Μπήγουμε μία βελόνα κι αν βγει καθαρή είναι έτοιμο.

Δείτε ακόμα Γερμανικό ψωμί

Αφήνουμε το φρουτόψωμο να κρυώσει λίγο στην φόρμα για 20 λεπτά και στην συνέχεια το μεταφέρουμε σε σχάρα. Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το κόψουμε. Το διατηρούμε τυλιγμένο σε μεμβράνη.

Bara -brith-

Tips για το Bara brith

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα αποξηραμένα φρούτα. Για το μαύρο τσάι μπορείτε να το φτιάξετε με 3 κουταλάκι του γλυκού μαύρο τσάι σε 500 ml νερό. Mπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φακελάκια τσαγιού. Η ζύμη κολλάει στα χέρια. Μπορεί να συντηρηθεί και στην κατάψυξη αν το κόψουμε σε φέτες και τυλίξουμε την κάθε φέτα.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Λιζα Σαραντιδου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close