Γερμανικό_ψωμί_

Υπέροχο γερμανικό ψωμί με σουσάμι που θα γίνει το αγαπημένο σας.

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση

Το ψωμί είναι ένα τρόφιμο που δεν λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι. Γι’ αυτό και το Συνταγή για χωριάτικο ψωμί από τη Τζένη Τσανακτσίδου ξετρέλανε το διαδίκτυο. Μπορεί Στην Ελλάδα να φημιζόμαστε για τα ψωμιά μας, όμως ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε και διαφορετικές γεύσεις.

Μας αρέσει να δοκιμάσουμε φαγητά από το εξωτερικό. Πιστεύουμε ότι η κουλτούρα ενός λαού φαίνεται κατά πολύ και μέσα από αυτά που του αρέσει να τρώει. Έτσι αποφασίσαμε να έρθουμε πιο κοντά με την γερμανική κουλτούρα και να δοκιμάσουμε νόστιμο ψωμάκι. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:  

Εκτέλεση

Αρχικά σε ένα βαθύ σκεύος προσθέτουμε με την ακριβή σειρά το γάλα, το νερό, την ξερή μαγιά, την ζάχαρη, το αλάτι, το αραβοσιτέλαιο και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ζυμώνουμε και μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη την βγάζουμε από την λεκάνη και αλείφουμε το σκεύος με λίγο λάδι.

Ξαναβάζουμε την ζύμη μέσα στο λαδωμένο σκεύος και την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη. Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Αφού η ζύμη μας έχει φουσκώσει την χωρίζουμε στα 2 και φτιάχνουμε 2 καρβελάκια. Σκεπάζουμε τα καρβελάκια μας για άλλα 15 λεπτά.

Δείτε ακόμα Συνταγή για ψωμί με γλυκάνισο

Έπειτα χαράζουμε τα καρβελάκια. Τα αλείφουμε με το γάλα και το χτυπημένο αυγό, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά.

Tips για το Γερμανικό ψωμί

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε φυτικό λάδι όπως είναι το ηλιέλαιο αντί για αραβοσιτέλαιο.

Γερμανικό_ψωμί_ Γερμανικό_ψωμί_ Γερμανικό_ψωμί_ Γερμανικό_ψωμί_ Γερμανικό_ψωμί_ Γερμανικό_ψωμί_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Εύη Καμπάνταη

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Τί θα μαγειρέψω (πάλι) σήμερα;

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close