Beignets: Η συνταγή για εναλλακτικά ντονάτς !Μία πραγματικά ιδιαίτερη συνταγή για εναλλακτικά ντονάτς και ονομάζονται beignets! Είναι πραγματικά σκέτη λιχουδιά και σίγουρα αν τα φτιάξετε δεν θα μπορέσετε να σταματήσετε στο ένα.
- νερό 170ml ή ¾ κούπες χλιαρό
- ζαχαρη 75g ή ⅓ κούπας
- ξερή μαγιά 1 κ.γ
- αυγα 1 χτυπημένο
- αλατι 1 κ.γ
- εκχυλισμα βανίλιας 2 κ.γ
- γάλα εβαπορέ 115ml ή ½ κούπας
- αλευρι 525g ή 3 ½ κούπες για ψωμί
- βουτυρο 30g λιωμένο
Υλικά
- γάλα Λίγο
Για το άλειμμα
- ζάχαρη άχνη Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
- βουτυρο Κατά βούληση λιωμένο
Για το τελείωμα
Είναι απλά υπέροχα κι αν θέλετε μπορείτε να τα φάτε σκέτα με ζάχαρη άχνη στο πασπάλισμα, ή να τα γεμίσουμε με πραλίνες της επιλογής μας ή μαρμελάδα. Είναι ατομικά γλυκά ψωμάκια που θα τα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.
Δείτε ακόμα Αφράτα ατομικά τσουρεκάκια με σταφίδες για σχολικό κολατσιό
Δεν χρειάζεται λοιπόν να αγοράζετε γλυκά από ζαχαροπλαστεία και φούρνους. Μπορείτε να δοκιμάσετε να τα φτιάξετε μόνοι σας. Η συνταγή είναι πολύ εύκολα και περιλαμβάνει απλά και φθηνά υλικά. Αξίζει να την δοκιμάσετε. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Beignets είναι «σαν» ντονατς φούρνου αλλά πιο αφράτα. Είμαι σίγουρη ότι πολλοί από εσάς θα τα δοκιμάσουν γιατί κάθε φορά που ανεβάζω συνταγές για λουκουμάδες και ντονατς ρωτάτε αν ψήνονται στον φούρνο και σας λέω ΟΧΙ. Αυτά λοιπόν είναι τα πιο αφράτα και γευστικά και θα ψήσετε στον φούρνο σας. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΨΩΜΙ
Εκτέλεση για τα Beignets
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε στην αρχή το νερό, την ζάχαρη και την ξερή μαγιά. Αφήνουμε στο πλάι για 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το αυγό, το γάλα, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ με την ξερή μαγιά.
Έπειτα ρίχνουμε και ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο. Το λιωμένο βούτυρο δεν πρέπει να είναι ζεστό. Στην συνέχεια προσθέτουμε και το αλεύρι. Ζυμώνουμε το μείγμα. Η ζύμη μας θα κολλάει λίγο στα χέρια. Ρίχνουμε λίγο λάδι στο μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να διπλασιαστεί για 2 ώρες τουλάχιστον.
Έπειτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου με αέρα. Ανοίγουμε λοιπόν την ζύμη και κόβουμε χρησιμοποιώντας την ροδέλα που κόβουμε και την πίτσα. Κόβουμε την ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια σε μέγεθος 38 εκ. περίπου ή μπορούμε να τα κόψουμε στρογγυλά με κουπάτ.
Στην συνέχεια, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας και αραδιάζουμε επάνω τα κομμάτια της ζύμης με κενό μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τα φουσκώσουν για 45 λεπτά.
Αφού αλείψουμε με γάλα και ψήσουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραία χρώμα τα αλείφουμε με βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη όσο είναι ζεστά.
Συμβουλές
Αν δεν είναι τόσο γλυκά στην γεύση μπορείτε να βάλετε πραλίνα σοκολάτας, μαρμελάδα ή ό,τι άλλο θέλετε.
Την συνταγή την βρήκαμε από την αγαπημένη μας σελίδα Instasuntages
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες