Εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο με γιαούρτι και φέτα.Αφράτη, νόστιμη, τέλεια για πρωινό, σνακ ή κολατσιό στο γραφείο!
Υλικά:
- φέτα 1 ποτήρι χοντροτριμμένη
- γιαουρτι 2 στραγγιστά
- αυγα 2
- δυοσμος ψιλοκομμένο
- αλατι λίγο
- πιπέρι λίγο
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- αραβοσιτέλαιο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Αν ψάχνεις εκείνη την τυρόπιτα που φτιάχνεται σε χρόνο-ρεκόρ, χωρίς να ανοίγεις φύλλο ή να ψάχνεις τα μυστικά της γιαγιάς από το χωριό, τότε σου έχω την ιδανική συνταγή. Αυτή η πανεύκολη τυρόπιτα με γιαούρτι και φέτα είναι το απόλυτο comfort food: αφράτη, πλούσια, με γεμάτη γεύση, και πάνω απ’ όλα… χωρίς φασαρία.
Ιδανική για πρωινό, κολατσιό ή ακόμα και για εκείνες τις στιγμές που θες να φας κάτι “σπιτικό” χωρίς να ξοδέψεις μια ώρα στην κουζίνα.
Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
Υλικά για 2-4 άτομα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε από πάνω τον τρίφτη και από τη χοντρή μεριά του τρίφτη χοντροτρίβουμε τη φέτα σε ένα μπολ και σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το τυρί.
Προσθέτουμε τα γιαούρτια, το αλεύρι, το αραβοσιτέλαιο, το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σπανακοπιτάκια με τορτίγια ολικής άλεσης Η εύκολη συνταγή για κολατσιό
Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.