Θεϊκό κέικ μήλουΣε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί (αλεύρι, κανέλα, σόδα, μπέϊκιν, βανίλιες, αλάτι).
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κούπες
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- κανελά 1 κουταλάκι
- σοδα 1 κουταλάκι
- βανίλια 4
- αλατι ¼ κουταλιού του γλυκού
- ζαχαρη 1 κούπα
- αραβοσιτέλαιο ¾ κούπας
- αυγα 3
- καρυδια ½ κούπας ψιλοκομμένα
- μηλα 3
Υλικά
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη και τα αυγά και
τα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Δεν χρειάζεται μίξερ. Στο μείγμα
αυτό, προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε,
αυτή τη φορά με μια κουτάλα, γιατί το μίγμα θα γίνει αρκετά πηχτό.
Προσθέτουμε και τα καρύδια και ανακατεύουμε ξανά.
Τέλος, προσθέτουμε το μήλο (τριμμένο και ψιλοκομμένο) και ανακατεύουμε. Το μείγμα είναι αρκετά πηχτό.
Ψήνουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα στους 180ο για περίπου 40-50
λεπτά, ανάλογα και με την κουζίνα που διαθέτουμε. Στα 40 λεπτά,
ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου και μπήγουμε ένα μαχαίρι στο κέικ να
δούμε αν ψήθηκε. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό από ζύμη, τότε το κέικ είναι
έτοιμο. Αν βγει με υπολείμματα ζύμης, τότε κλείνουμε το φούρνο και
συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη.
Όταν το κέικ είναι πια έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το
αφήνουμε μέσα στη φόρμα του να κρυώσει. Κατόπιν το αναποδογυρίζουμε σε
πιατέλα και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
πηγη
πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Αναλυτικά η πρώτη καυτή νύχτα Πέτρου- Αλίκης
- Δίκη Μπακογιώργου – Πατέρας Φαίης : “Πιστεύω ότι η σπιτονοικοκυρά είναι ένας άνθρωπος πολύ απάνθρωπος που σκότωσε το παιδί μου”
- Winter Glamour : Οι Τάσεις το 2025 στις Γούνες που Πρέπει να Ξέρεις
- Νίκος Μουρατίδης : “Τον Μαζωνάκη τον είχα για πιο έξυπνο – Το μυαλό του είναι ακατοίκητο”
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Μία φορά τσακώθηκα με την Πόπη – Κάνω υπομονή να ξεμπερδέψει αυτή η υπόθεση