Είναι για τους Γερμανούς οτι για τους Έλληνες το σουσαμένιο κουλούρι, ιδού λοιπόν η συνταγή και για όσους δεν τα ξέρουν
ΥΛΙΚΑ :
1 κιλο αλεύρι λευκό
1 φρέσκια μαγιά,50γρ. η 2 κ. γ. ξηρή μαγιά
80γρ. βούτυρο μαλακό
260 ml γάλα (χλιαρό)
260 ml νερό (χλιαρό)
2κ.γ ζάχαρη
2κ.γ. αλάτι
3κ.σ. μαγειρική σόδα για το τέλος
1 L νερού
Ακατέργαστο αλάτι
Ανακατεύω στο χλιαρό γάλα τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνω για λίγο να σταθεί.
Προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά(εκτός της σόδας!) ζυμώνω κι αφήνω να φουσκώσει σε ζεστό μέρος ,μέχρι να διπλασιαστεί .
Όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι, πλάθω μπάλες ,για το παραδοσιακό σχήμα πλάθουμε λεπτά κορδόνια και πιάνοντας τις δυο άκρες, στριφογυρίζουμε και κλείνουμε σταυρωτά.
Βράζω τη σόδα σε 1 λίτρο νερό και βουτάω για 30 δευτερόλεπτα το κάθε Brezel με τρυπητή κουτάλα.
Αραδιάζω σε ταψί και χαράζω με μαχαίρι στο πλάι (αν είναι στρογγυλά χαράζω σταυρωτά) και τα αφήνω σκεπασμένα ακόμη 20 λεπτά να φουσκώσουν.
βάζω από πάνω Ακατέργαστο αλάτι χοντρό , ή τριμμένο τυρι γκούντα . Τα ψήνω στους 200 βαθμούς, 16-20 λεπτά περίπου. να πάρουν αυτό το ωραίο μπρούτζινο χρώμα !!!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ποια ζώδια κερδίζουν και ποια χάνουν στον έρωτα μέχρι το τέλος του χρόνου
- Grand Hotel : Νέα γυναίκα στη ζωή του Νικόλα
- Η Γη της Ελιάς : Η Ιουλία καταρρέει ψυχολογικά γιατί κανείς δεν τη πιστεύει
- Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές τις επόμενες μέρες
- Τσέρνομπιλ : Τα σκυλιά κοντά στην πυρηνική καταστροφή μεταλλάχθηκαν