Σπυρωτός Χαλβάς σιμιγδαλένιος με φιστίκια Αιγίνης χωρίς ζάχαρη. Ένα Σαρακοστιανό γλυκό χωρίς ζάχαρη ιδανικό για την νηστεία. Αυτή η συνταγή για Χαλβά με σιμιγδάλι θα σας ξετρελάνει
- σπορέλαιο 1 ποτήρι νερού
- Σιμιγδάλι χοντρό 1 ποτήρι
- Σιμιγδάλι ψιλό 1 ποτήρι
- μηλα 2 τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
- σταφίδες 3-4 κουταλιές της σούπας μαύρη Κορινθιακη
- φιστίκια Αιγίνης 3-4 κουταλιές της σούπας
Υλικά
Υπέροχος Χαλβάς σιμιγδαλένιος με φιστίκια Αιγίνης , μήλο, σταφίδες και που θα κάνει την περίοδο της νηστείας πιο νόστιμη. Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα υπέροχο γλυκό που στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ. Σήμερα λοιπόν θα τον απολαύσουμε με μήλο, σταφίδες και φιστίκια Αιγίνης.
Είναι ένας μελωμένος Χαλβάς σιμιγδαλένιος με φιστίκια Αιγίνης που μπορεί να καλύψει την ανάγκη μας για γλυκό την περίοδο της νηστείας. Μπορούμε όμως επίσης να απολαύσουμε αυτόν τον Χαλβάς σιμιγδαλένιο όλες τις ημέρες του χρόνου εμείς και τα παιδιά μας.
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με φιστίκια Αιγίνης χωρίς ζάχαρη: Δείτε παρακάτω την εκτέλεση
Εκτέλεση για τον Χαλβά σιμιγδαλένιο με φιστίκια Αιγίνης
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα να βράσουν το νερό, την κρυσταλλική στέβια, τις φλούδες λεμονιού την βανίλια και την κανέλα. Αφού πάρουν βράση αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει λίγο. Αφού κρυώσει λίγο προσθέτουμε το μέλι και τον χυμό μανταρινιού και ανακατεύουμε.
Έπειτα σε μία βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε το σπορέλαιο και το ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε το χοντρό και το ψιλό σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα. Έπειτα βάζουμε τις σταφίδες και το μήλο τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα συνεχώς, μέχρι το μείγμα να πάρει χρυσό χρώμα.
Έπειτα προσθέτουμε τα φιστίκια Αιγίνης και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμη. Συνολικά μαγειρεύουμε τον χαλβά 5 λεπτά μέχρι να γίνει ξανθός. Μόλις είναι έτοιμος αποσύρουμε από την φωτιά σιγά σιγά, γιατί πιτσιλάει και ρίχνουμε ανακατεύοντας συνεχώς σιγά σιγά το σιρόπι με μία κουτάλα.
Δείτε ακόμα Χαλβάς με σιμιγδάλι χωρίς ζάχαρη
Επαναφέρουμε τον χαλβά σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Αν χρειαστεί χαμηλώνουμε κι άλλο την φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι ο χαλβάς να απορροφήσει το σιρόπι και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Σκεπάζουμε τον χαλβά με μία καθαρή πετσέτα κουζίνας και τοποθετούμε το καπάκι για 10 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε τον χαλβά σε φορμάκι και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε και στολίζουμε τον χαλβά με ό,τι μας αρέσει.
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με φιστίκια Αιγίνης χωρίς ζάχαρη: Tips
Αντί για στέβια μπορούμε να βάλουμε ίση ποσότητα κανονική ζάχαρη ή ίση ποσότητα ζάχαρη καρύδας.
Η συνταγή είναι της αγαπημένη μας σελίδας Helena’s Greek cooking
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες