Χοιρινή σπάλα στο φούρνο με πατάτες

Συνταγή για Χοιρινή σπάλα στο φούρνο με πατάτες. Χοιρινή σπάλα  στον φούρνο με πατάτες, διάφορα μπαχαρικά και χυμό λεμονιού, σκέτο λουκούμι. Ιδανικό φαγητό για το Κυριακάτικο τραπέζι.

Τις Κυριακές όλη η οικογένεια μαζεύεται γύρω από το τραπέζι και απολαμβάνουμε κρέας με πατάτες ή κρέας με κάποιο άλλο συνοδευτικό. Έτσι αυτή την Κυριακή στο δικό μας σπίτι θα φτιάξουμε χοιρινή σπάλαστο φούρνο με πατάτες και διάφορα μπαχαρικά.

Μία χοιρινή σπάλα σκέτο λουκούμι. Η συνταγή είναι της αγαπημένης μας Γωγώς Σαμίου και η αλήθεια είναι ότι αν την δοκιμάσετε δε θα θέλετε να φάτε την σπάλα κάπως αλλιώς. Είναι σκέτο λουκούμι και το κρέας λιώνει στο στόμα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την χοιρινή σπάλα στο φούρνο με πατάτες:

Χοιρινή -σπάλα -στο- φούρνο- με- πατάτες-

Εκτέλεση για τις πατάτες

Στην αρχή καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε. Τις κόβουμε κυδωνάτες και τις πλένουμε και πάλι. Στην συνέχεια τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε στις πατάτες ρίγανη, θρούμπι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και βάζουμε τις πατάτες μέσα στο ταψί.

Χοιρινή σπάλα στο φούρνο με πατάτες

Εκτέλεση για την χοιρινή σπάλα

Παίρνουμε την σπάλα και καρφώνουμε πάνω στο κρέας τις σκελίδες σκόρδου. Βάζουμε επίσης αλάτι και πιπέρι στο κρέας μας και μεταφέρουμε στο ταψί. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Δείτε ακόμα Χοιρινό ρολό με αμπελόφυλλα και σάλτσα γιαουρτιού

Σκεπάζουμε το κρέας μας με μία λαδόκολλα και ψήνουμε το κρέας μας στους 220 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για περίπου 2 ώρες. Αφού ψηθεί το φαγητό βγάζουμε την λαδόκολλα για να πάρει χρώμα το φαγητό. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα το μέγεθος του ταψιού και την ποσότητα του φαγητού.Η Χοιρινή σπάλα στο φούρνο με πατάτες είναι ετοιμή και λαχταριστή

Χοιρινή -σπάλα -στο- φούρνο- με- πατάτες-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close