Χοιρινό ρολό με αμπελόφυλλα

Συνταγή για μερακλίδικο Χοιρινό ρολό με αμπελόφυλλα. Ένα γεμιστό ρολό με γραβιέρα, λιαστή ντομάτα, και διάφορα μυρωδικά τυλιγμένο με αμπελλόφυλλα που θα το συνοδεύσουμε με μια φανταστική σάλτσα γιαουρτιού. Ένα ξεχωριστό φαγητό από την Γωγώ Σαμίου.

Ψάχνατε κάτι ιδιαίτερο για το επίσημο τραπέζι σας; Σας αρέσει να πειραματίζεστε στην κουζίνα και να δημιουργείτε συνταγές πρωτότυπες και με φαντασία; Τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το αξεπέραστο Χοιρινό ρολό με αμπελόφυλλα από την Γωγώ Σαμίου.

Σίγουρα έχετε δοκιμάσει ντολμαδάκια. Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να τυλίξουμε με τα αμπελόφυλλα Χοιρινό ρολό.

Δείτε ακόμα Μελωμένη χοιρινή πρασοτηγανιά

Ψάχνατε λοιπόν κάτι νόστιμο και πρωτότυπο για τον μπούφε σας; Ήρθε λοιπόν η ώρα να δοκιμάσετε Χοιρινό ρολό με αμπελόφυλλα.  Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε το χοιρινό ρολό με αμπελόφυλλα,αρχικά ζεματάμε και στραγγίζουμε καλά τα αμπελόφυλλα. Στην συνέχεια σε ένα μπολ προσθέτουμε το χοιρινό κρέας κομμένα σε μικρούς κύβους, την γραβιέρα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τις λιαστές ντομάτες κομμένες σε λεπτές λωρίδες, το θυμάρι αποξηραμένο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τον χυμό λεμονιού.

Αφού ανακατέψουμε καλά τα υλικά μας τα χωρίζουμε σε δύο μερίδες για να φτιάξουμε τα δύο ξεχωριστά ρολά με αμπελόφυλλα. Χωρίζουμε τα αμπελόφυλλα στα δύο και στρώνουμε πάνω στον πάγκο ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτου και ένα κομμάτι λαδόκολλας στο ίδιο μέγεθος, πάνω από το αλουμινόχαρτο.

Απλώνουμε τα μισά αμπελόφυλλα με την γυαλιστερή τους πλευρά προς τα κάτω και βάζουμε την γέμιση. Καλύπτουμε την γέμιση με τα αμπελόφυλλα και προσπαθούμε να δώσουμε με τα χέρια μας ένα τετράγωνο σχήμα. Σκεπάζουμε πρώτα με την λαδόκολλα και στην συνέχεια με το αλουμινόχαρτο.

Δείτε ακόμα Ζουμερές χοιρινές μπριζόλες με ντομάτα πολύ μαλακές

Σε ένα τετράγωνο ταψί ή σε ένα πυρέξ βάζουμε τα ρολά μας και προσθέτουμε 3 κούπες νερού. Ψήνουμε τα ρολά μας στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 1 ώρα σκεπασμένα. Στο τέλος ανοίγουμε με προσοχή και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα, έτσι ώστε το φαγητό μας να πάρει χρώμα.

Προσπαθούμε το ζουμί του φαγητού να μείνει μέσα στο ταψί γιατί θα χρειαστούμε τον ζωμό για την σάλτσα γιαουρτιού. Αφήνουμε το φαγητό μας να κρυώσει καλά αφού γίνει και στην συνέχεια βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα.

Κόβουμε τα ρολά μας σε τετράγωνες φέτες και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα γιαουρτιού. Όσο κρυώνει το φαγητό μας, μπορούμε να ξεκινήσουμε την διαδικασία για την σάλτσα γιαουρτιού.

Εκτέλεση για την σάλτσα γιαουρτιού

Στην αρχή διαλύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μέσα στον χυμό λεμονιού. Αφού το μείγμα μας ομογενοποιηθεί προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, τον κρόκο αυγού και τον ζωμό από το φαγητό μας. Ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα μας σε ένα κατσαρολάκι.

Ζεσταίνουμε το μείγμα μας σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να βράζει η σάλτσα. Αφήνουμε την σάλτσα μας να πήξει και την κατεβάζουμε από την φωτιά, πριν μας κόψει.

Tips για το Χοιρινό ρολό με αμπελόφυλλα

Αντί για 3 σκελίδες σκόρδου μπορούμε να βάλουμε μία κουταλιά της σούπας πολτό σκόρδου. Αν δεν έχει μείνει ζουμί μέσα στο ταψί με τα ρολά, προσθέτουμε άλλο 1 φλιτζάνι νερού πριν βγάλουμε το φαγητό από τον φούρνο.

Χοιρινό_ ρολό_ με_αμπελόφυλλα_ Χοιρινό_ ρολό_ με_αμπελόφυλλα_ Χοιρινό_ ρολό_ με_αμπελόφυλλα_ Χοιρινό_ ρολό_ με_αμπελόφυλλα_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close