Χοιρινή σπάλα στον φούρνο – Σκέτο λουκούμι

Χοιρινή σπάλα στον φούρνο. Σκέτο λουκούμι! Αν ψάχνετε το ιδανικό φαγητό για το Κυριακάτικο τραπέζι, τότε αυτή η υπέροχη χοιρινή σπάλα θα γίνει το γεύμα γι’ αυτήν την Κυριακή! Ο τρόπος που θα το ψήσουμε στην σημερινή συνταγή θα κάνει το κρέας σκέτο λουκούμι.

Μία υπέροχη συνταγή που κάνει την χοιρινή σπάλα να απογειώνεται ακόμη περισσότερο! Αξίζει να δοκιμάσετε αυτόν τον τρόπο ψησίματος και μετά δεν θα μπορείτε να φάτε την χοιρινή σπάλα διαφορετικά. Μπορείτε να την συνοδεύσετε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Εκτέλεση

Στην αρχή πλένουμε καλά την χοιρινή σπάλα και την χαράζουμε με ένα μαχαιράκι. Μπήγουμε μέσα στο κρέας τα σκόρδα. Πασπαλίζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά γύρω – γύρω, πάνω – κάτω από το κρέας και βάζουμε το βούτυρο, από πάνω. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρασί και ανακατεύουμε καλά.

Δείτε ακόμα Χοιρινό με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος από τη Ρούλα Γιαννιώτη

Τοποθετούμε το κρέας μας σε ένα πυρέξ ή σε μία γάστρα ή σε ένα ταψί και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε το κρέας στον φούρνο, στον αέρα, στους 150 βαθμούς Κελσίου για να σιγοψηθεί για 3 ώρες περίπου. Βγάζουμε όταν δούμε ότι ψήθηκε καλά, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

Χοιρινή σπάλα στον φούρνο συνταγή Χοιρινή σπάλα στον φούρνο συνταγή Χοιρινή σπάλα στον φούρνο συνταγή Χοιρινή σπάλα στον φούρνο συνταγή Χοιρινή σπάλα στον φούρνο συνταγή Χοιρινή σπάλα στον φούρνο συνταγή Χοιρινή σπάλα στον φούρνο συνταγή Χοιρινή σπάλα στον φούρνο συνταγή Χοιρινή σπάλα στον φούρνο συνταγή Χοιρινή σπάλα στον φούρνο συνταγή Χοιρινή σπάλα στον φούρνο συνταγή Χοιρινή σπάλα στον φούρνο συνταγή

Την συνταγή την βρήκαμε από την αγαπημένη μας σελίδα Οι Συνταγές της Κυριακής

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close