Χωριάτικη πίτα με μακαρόνια & μπόλικο τυρί!

Χωριάτικη πίτα με μακαρόνια & μπόλικο τυρί

Μια ξεχωριστή πίτα από αυτές που έχετε συνηθίσει να δοκιμάζετε μέχρι και σήμερα. Χωριάτικη πίτα με μακαρόνια και μπόλικο τυρί. Για εκείνους που έχουν μια ιδιαίτερη αδυναμία τόσο στα μακαρόνια όσο και στις πίτες γενικότερα. Είμαστε σίγουροι ότι θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Είναι ένα πολύ ωραίο ορεκτικό για το Κυριακάτικο τραπέζι. Επίσης, μπορεί να αποτελέσει ακόμη και μεσημεριανό, αφού είναι αρκετά χορταστική η χωριάτικη πίτα μας. Θα μοιραστούμε την συνταγή παρακάτω μαζί σας:

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το φύλλο πλάθοντας όλα τα υλικά μαζί και αφήνοντας στη συνέχεια τη ζύμη μας ξεκουραστεί. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Δεν πρέπει να τα παραβράσετε, διότι θα ψηθούν και μέσα στον φούρνο.

Δείτε επίσης Πίτα με σπανάκι και κίμα με χωριατίκο φύλλο

Στραγγίζουμε και βουτυρώνουμε τα μακαρόνια. Σπάμε την φέτα μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε το μείγμα μας. Χτυπάμε σε μια λεκάνη τα αυγά, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλα και ανακατεύουμε. Τα γυρίζουμε μέσα στα μακαρόνια.

Ανοίγουμε δύο φύλλα και τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και την κρέμα και κλείνουμε το φαγητό μας από πάνω με άλλα δύο φύλλα. Τρυπάμε εδώ κι εκεί το φύλλο με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει και σπάσει, όσο ψήνεται.

Βρέχουμε την πίτα μας ελαφρώς και την λαδώνουμε. Θα είναι αρκετά υγρή πίτα. Μην φοβηθείτε, γιατί το μείγμα θα πήξει. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 40 λεπτά και έπειτα, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 200. Ψήνουμε το φαγητό μας συνολικά για περίπου μία ώρα ή λίγο παραπάνω. Είναι έτοιμη όταν ροδίσει.

Χωριάτικη πίτα με μακαρόνια & μπόλικο τυρί! Χωριάτικη πίτα με μακαρόνια & μπόλικο τυρί!

Χωριάτικη πίτα με μακαρόνια & μπόλικο τυρί!

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Tzela Antonopoulou στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr

Close