Συνταγή για χούμους με τα ρεβίθια που μας περίσσεψαν, σερβιρισμένο με καραμελωμένο κρεμμύδι για το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας.
Υλικά:
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια :
Συνταγή για εύκολο χούμους που το φτιάξαμε με τα ρεβίθια που μας περίσσεψαν και το σερβίραμε με σπιτικό καραμελωμένο κρεμμύδι. Το τέλειο ορεκτικό για το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας, για να μη πάει τίποτα χαμένο!
Vegan σάντουιτς με χούμους
Φυσικά αν δεν σας έχουν περισσέψει ρεβίθια μπορείτε να τα βράσετε, όμως αν σας περίσσεψαν, δεν χρειάζεται να τρώτε μπαγιάτικα ρεβίθια για μέρες. Μπορείτε είτε για τη Καθαρά Δευτέρα είτε για οποιαδήποτε άλλη μέρα, να τα μετατρέψετε σε νόστιμο και εύκολο χούμους.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το χούμους για το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας:

Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας φυτικό βούτυρο. Κόβουμε το ένα κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι. Κόβουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια σε φέτες και τα βάζουμε σταδιακά στο τηγάνι.
Δεν τα βάζουμε όλα μαζί γιατί θα πέφτει η θερμοκρασία από το τηγάνι και δεν θα καραμελώσουν σωστά. Τα βάζουμε σταδιακά για να μην πέφτει η θερμοκρασία του τηγανιού. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να καραμελώσουν 2-3 λεπτά.
Βάζουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το βαλσάμικο και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά να εξατμιστεί η υγρασία. Μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Ορεκτικό για τη Σαρακοστή: Χούμους
Αφού καραμελώσουμε τα κρεμμύδια παίρνουμε τα ρεβίθια που περίσσεψαν και τα κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Tsiggopoulou
και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr