Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα κεράσματα με μέλι και καρύδια. Χριστουγεννιάτικα κεράσματα με μέλι και καρύδια και πασπαλισμένα με μπόλικη άχνη ζάχαρη. Μπουκιά και συχώριο!
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 380 γραμμάρια
- βουτυρο 200 γραμμάρια λιωμένο
- αλατι 1 πρέζα
- ζαχαρη 3 κουταλιές της σούπας
- αυγα 1
- σπορέλαιο 100ml
- κορν φλαουρ 100 γραμμάρια
Υλικά
- ζάχαρη άχνη Μπόλικη
Για το πασπάλισμα
Σήμερα θα δοκιμάσουμε υπέροχα γλυκάκια με γέμιση από μέλι και καρύδια. Είναι εξαιρετικά και λιώνουν στο στόμα ενώ η ζάχαρη άχνη τα κάνουν να μοιάζουν με κουραμπιεδάκια. Και τα Χριστούγεννα αλλά και όλο τον υπόλοιπο Χειμώνα αυτά τα Χριστουγεννιάτικα κεράσματα με μέλι και καρύδια θα γίνουν ανάρπαστα.
Η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου, μας δείχνει πως μπορούμε να τα φτιάξουμε χρησιμοποιώντας τα οικονομικότερα υλικά και την πιο απλή τεχνική. Έτσι ακόμη κι αν είστε αρχάριος στην κουζίνα ή στην ζαχαροπλαστική αυτά τα γλυκάκια δε θα σας δυσκολέψουν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Χριστουγεννιάτικα κεράσματα με μέλι και καρύδι:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou
Εκτέλεση για την γέμιση
Στην αρχή κάνουμε σκόνη τα καρύδια και τα αναμειγνύουμε με το μέλι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το βάζουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για την ζύμη
Βάζουμε στην αρχή σε ένα μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Ανακατεύουμε και ανοίγουμε μία λακουβίτσα στην μέση. Στην λακουβίτσα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ξεκινάμε να ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να θρυμματίζεται.
Τότε προσθέτουμε το αυγό και το σπορέλαιο καθώς και επίσης και την ζάχαρη. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να πάρουμε μία ζύμη αφράτη, μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια. Βάζουμε την ζύμη σε μία σακούλα και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Μετά τα 20 λεπτά την βγάζουμε από το ψυγείο και την κόβουμε σε ίσα κομμάτια. Πλάθουμε αυτά τα κομμάτια σε μπαλάκια. Βάζουμε τα μπαλάκια σε ένα πιάτο και τα σκεπάζουμε καλά με μία διάφανη μεμβράνη.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικα κεράσματα με μαρμελάδα
Βάζουμε τα μπαλάκια και πάλι στο ψυγείο για άλλα 20 λεπτά. Μετά τα 20 λεπτά τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα παίρνουμε ένα ένα στο χέρι πατώντας τα. Βάζουμε γέμιση και τα κλείνουμε.
Στην συνέχεια τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στην μεσαία σχάρα για 15 λεπτά. Αφού ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Tips για τα Χριστουγεννιάτικα κεράσματα με μέλι και καρύδι
Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα