Χυλωμένη φασολάδα με λαχανικά_

Χυλωμένη φασολάδα με λαχανικά! Ο Χειμώνας την τραβάει την φασολάδα του και σίγουρα μερικές τραγανές μπρουσκέτες με ψητές πιπεριές Φλωρίνης, μαριναρισμένες σαρδέλες και ελαιόλαδο, συνοδεύουν απίστευτα την χυλωμένη φασολάδα μας.

Στο σημερινό μας άρθρο θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε την πιο νόστιμη και χυλωμένη φασολάδα με λαχανικά, θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε τις τραγανές και φρυγανιστές μας μπρουσκέτες και φυσικά θα δούμε πως μπορούμε να μαρινάρουμε τις σαρδέλες μας.

Δείτε ακόμα Η πιο νοστιμη συνταγή για παραδοσιακή φασολάδα

Είναι τρεις συνταγές που πραγματικά θα σας αρέσουν πολύ και αξίζει να τις δοκιμάσετε. Ένα πολύ νόστιμο μεσημεριανό που σίγουρα θα σας αρέσουν. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση των συνταγών σας:

Εκτέλεση για την χυλωμένη φασολάδα με λαχανικά

Στην αρχή βάζουμε στο νερό τα φασόλια από το βράδυ να φουσκώσουν. Το επόμενο πρωί σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα φασόλια μας να βράσουν για ένα τέταρτο από την στιγμή του βρασμού.

Αλλάζουμε το νερό και τα βάζουμε πάλι με ενάμιση λίτρο νερό περίπου – μπορεί και λίγο παραπάνω – να βράσουν σε μέτρια φωτιά για μιάμιση ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι έχουμε ψιλοκόψει τα λαχανικά μας και με ελάχιστο λάδι τα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν.

Γυρίζουμε τα λαχανικά μας στην κατσαρόλα με τα φασόλια, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και την σάλτσα ντομάτας. Βράζουμε το φαγητό μας για μισή ώρα περίπου.

Εκτέλεση για τις μπρουσκέτες

Στην αρχή κόβουμε σε λεπτές φετούλες το ζυμωτό ψωμί. Τις αλείφουμε με λίγο λάδι. Καθαρίζουμε μία σκελίδα σκόρδου, την κόβουμε στη μέση και τρίβουμε με τα κομμάτια του σκόρδου τα ψωμάκια μας για να αρωματιστούν. Ψήνουμε τα ψωμιά μας σε σχαροτήγανο μέχρι να τραγανίσουν.

Βάζουμε στην βάση του ψωμιού μία φέτα ψητής πιπεριά Φλωρίνης από βαζάκι και μερικά φιλετάκια μαριναρισμένης σαρδέλας. Περιχύνουμε και πάλι με φρέσκο ελαιόλαδο τις μπρουσκέτες μας και σερβίρουμε.

Εκτέλεση για την μαριναρισμένη σαρδέλα

Στην αρχή πλένουμε και καθαρίζουμε τις σαρδέλες μας από τα κεφάλια και τις κοιλιές τους. Τις φιλετάρουμε ανοίγοντας τις σαρδέλες στην μέση και τραβώντας το κόκκαλο τους. Ξεπλένουμε καλά και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν οι σαρδέλες.

Σε ένα γυάλινο μπολ κάνουμε στρώσεις από φιλετάκια πασπαλίζοντας κάθε φορά από μία κουταλιά της σούπας αλάτι. Σκεπάζουμε τις σαρδέλες μας και τις αφήνουμε για 2-3 ώρες να ψηθούν στο αλάτι. Θα καταλάβουμε ότι οι σαρδέλες είναι έτοιμες όταν αλλάξουν χρώμα και ασπρίσουν.

Τις βάζουμε πάλι σε στρώσεις μέσα στο ξύδι. Πρέπει να σκεπάσουμε τις σαρδέλες με το ξύδι. Αφήνουμε άλλες 2 ώρες να ψηθούν και να πάρουν το άρωμα. Τις βάζουμε σε σουρωτό να στραγγίξουν από το ξύδι.

Φυλάμε τις σαρδέλες μας σε γυάλινα μπολ ή βάζα κάνοντας στρώσεις με σαρδέλες και μυρωδικά. Σκεπάζουμε τις σαρδέλες με ελαιόλαδο και τις φυλάμε στο ψυγείο.

Tips για την χυλωμένη φασολάδα με λαχανικά

Τα σοταρισμένα λαχανικά μας βράζουν τόσο όσο πρέπει, έτσι ώστε να μην λιώσουν. Δεν αλλοιώνουν το άρωμα τους και δίνουν στην φασολάδα μας πλούσια. Όταν οι σαρδέλες είναι φρέσκες, το φιλετάρισμα είναι πιο εύκολο. Αν οι σαρδέλες είναι πιο χοντρές τις αφήνουμε να ψηθούν στο αλάτι για περισσότερη ώρα.

χυλωμένη φασολάδα με λαχανικά_  τραγανές μπρουσκέτες με πιπεριά Φλωρίνης _ σαρδέλα_  τραγανές μπρουσκέτες με πιπεριά Φλωρίνης _ σαρδέλα_ Χυλωμένη φασολάδα με λαχανικά_

Τις συνταγές τις βρήκαμε από την αγαπημένη μας φίλη Tzela Antonopoulou

στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close