Συνταγή για conchiglioni με μελιτζάνες. Γεμιστά ζυμαρικά κοχύλια γεμισμένα με κοκκινιστές μελιτζάνες και τυριά στον φούρνο για το μεσημεριάνο μας. Μία συνταγή της φίλης μας Anna Papadouri.
- μακαρονάκια κοχύλια 250 γραμμάρια
Υλικά
- μελιτζάνα 500 γραμμάρια αργίτικες
- ντοματα 700 γραμμάρια τριμμένες
- πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
- βασιλικός 3-4 φύλλα
- σκορδο 5 σκελίδες
- μοτσαρελα 300 γραμμάρια τριμμένη
Για την γέμιση
- παρμεζανα 2-3 χούφτες τριμμένη
Για το πασπάλισμα
Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες και πατάτες
Αν θέλετε τα παιδιά να δοκιμάσουν την μελιτζάνα, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτήν την πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή. Γεμιστά ζυμαρικά σε σχήμα κοχύλια που λατρεύουν τα παιδιά, γεμισμένα με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα. Το conchiglioni με μελιτζάνες είναι το φαγάκι που δεν μπορεί να αντισταθεί ΚΑΝΕΙΣ!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα conchiglioni με μελιτζάνες:
Εκτέλεση για τα conchiglioni με μελιτζάνες
Αρχικά βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε σχήμα ζαριού. Τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για 1 ώρα και έπειτα της ξεβγάζουμε και τις στύβουμε ελαφρώς με τα χέρια.
Λαδώνουμε καλά τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τρίβουμε σε πουρέ τις ντομάτες. Προσθέτουμε σε ένα κατσαρολάκι 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τις τριμμένες ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας.
Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά. Προσθέτουμε και τον βασιλικό ψιλοκομμένο για το άρωμα και ανακατεύουμε. Αφού βράσουμε τη σάλτσα ανακατεύουμε με τις μελιτζάνες. Απλώνουμε σε ένα πυρέξ σάλτσα ντομάτας και από πάνω βάζουμε μία στρώση ζυμαρικών.
Pasta fresca verde – Χειροποίητα ζυμαρικά με σπανάκι
Γεμίζουμε το κάθε ζυμαρικό με λίγη τριμμένη μοτσαρέλα και έπειτα με τις κοκκινιστές μελιτζάνες. Κλείνουμε με τριμμένη μοτσαρέλα στη γέμιση. Ό,τι περισσέψει από τις μελιτζάνες τις βάζουμε πάνω από τα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς Κελσίου για 30-40 λεπτά.
Tips για τα conchiglioni με μελιτζάνες
Τις μελιτζάνες αντί να τις ψήσουμε μπορούμε και να τις τηγανίσουμε.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες