Συνταγή για Pasta fresca verde – Χειροποίητα ζυμαρικά με σπανάκι. Pasta fresca verde τα αποκαλούν οι Ιταλοί αυτά τα πράσινα σπιτικά ζυμαρικά από σπανάκι. Χωρίς υπερβολή, τα χειροποίητα είναι το κάτι άλλο από νοστιμιά, καμία σχέση με του εμπορίου. Επίσης είναι πολύ θρεπτικά και ένας τέλειος τρόπος να βάλουν τα παιδιά το σπανάκι στη διατροφή τους.
Τα σπιτικά ζυμαρικά είναι το κάτι άλλο αφού έχουν αυθεντική γεύση και φυσικά όταν βράσουν το αποτέλεσμα δεν έχει καμία σχέση με τα αγοραστά. Σήμερα θα δοκιμάσουμε μία συνταγή για σπιτικά ζυμαρικά από τη μητέρα των ζυμαρικών, την Ιταλία.
Δείτε ακόμα Μαντί: Ποντιακά ζυμαρικά γεμιστά με κιμά
Αυτά τα ζυμαρικά όμως έχουν σπανάκι οπότε είναι σίγουρα μία τέλεια επιλογή για παιδιά. Το σπανάκι είναι ένα πολύ θρεπτικό λαχανικό που συχνά δεν το προτιμούν, αλλά με αυτόν τον τρόπο θα τα λατρέψουν. Γιατί τα χρωματιστά ζυμαρικά, τους αρέσουν πολύ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Pasta fresca verde – Χειροποίητα ζυμαρικά με σπανάκι:
Εκτέλεση για τα Pasta fresca verde – Χειροποίητα ζυμαρικά με σπανάκι
Αρχικά πλένουμε και ζεματάμε τα φύλλα σπανάκι χωρίς κοτσάνια για 5 λεπτά σε νερό που βράζει. Τα ξεπλένουμε σε κρύο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους και τα στραγγίζουμε πιέζοντάς τα με τα χέρια, μέχρι να φύγουν τα νερά του.
Έπειτα τα περνάμε από μπλέντερ και τα κάνουμε πολτό. Ο πολτός πρέπει να βγει 4-5 κουταλιές της σούπας. Στο ίδιο μπλέντερ προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και το αυγό και τα χτυπάμε μαζί με το σπανάκι δύο “βόλτες”.
Αφού πάρουμε ένα παχύρευστο μείγμα το βάζουμε στην άκρη και σε μία γαβάθα ανακατεύουμε το αλεύρι τύπου 00 και το κίτρινο σκληρό αλεύρι. Κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε στη λακκούβα το μείγμα με το σπανάκι.
Δείτε ακόμα Σουφλέ με ζυμαρικά – Η καλύτερη συνταγή
Ζυμώνουμε σε μία πολύ σφιχτή ζύμη και σε αυτό το σημείο αν χρειαστεί προσθέτουμε και το νερό. Μεταφέρουμε την ζύμη σε μία επιφάνεια και την ζυμώνουμε για 10 λεπτά σε μία ομοιογενή ζύμη με γροθιές και τραβώντας την με τις παλάμες μας.
Η ζύμη των ζυμαρικών πρέπει να ζυμώνεται δύσκολα, είναι πιο σφιχτή από τις κλασικές. Βάζουμε λοιπόν την ζύμη σε σακουλάκι και την αφήνουμε στον πάγκο για 1 ώρα. Έπειτα την χωρίζουμε στη μέση και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο.
Χρησιμοποιούμε το εξάρτημα για φύλλο της κουζινομηχανής που έχει αναβάθμιση μέχρι το 9. Αφήνουμε τα φύλλα να στεγνώσουν για 30 λεπτά και στην συνέχεια τα κόβουμε σε ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε τα ζυμαρικά με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και τα αφήνουμε να στεγνώσουν για λίγα λεπτά.
Δείτε ακόμα Ζυμαρικά από ρεβίθια και σάλτσα ντομάτας με λουκάνικο και φέτα
Τα ρίχνουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Συνοδεύουμε με σάλτσα της επιλογής μας. Με μία τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα και σερβίρουμε. Μπορούμε να γαρνίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και μαύρο πιπέρι.
Tips για τα Pasta fresca verde – Χειροποίητα ζυμαρικά με σπανάκι
Βγαίνουν 2 μερίδες. Το αλεύρι τύπου 00 είναι ιδανικό για παραδοσιακή Ιταλική πίτσα, πεινερλί, φοκάτσια, τυρόπιτα, λουκανικοπιτάκια και φυσικά σπιτικά ζυμαρικά. Ανοίγει εύκολα με το χέρι, στρώνει στο ταψί και δίνει μεγάλη κυψέλωση. Υπάρχει σε πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ. Το νερό μπορεί και να μην χρειαστεί στη ζύμη.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Λιζα Σαραντιδου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες