Εύκολα ατομικά ταρτάκια για κέρασμα, για τις υπογλυκαιμίες μας και για επιδόρπιο! Είναι δροσερά και άκρως καλοκαιρινά!
- βουτυρο 220 γραμμάρια κρύο
- ζάχαρη άχνη 100 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 25 γραμμάρια
- αυγα 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ Μισό κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 500 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 500 γραμμάρια
- ζαχαρη 160 γραμμάρια
- βανίλια 2
- κρόκους αυγού 6
- αυγα 2
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 40 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 40 γραμμάρια
- αλατι 1 πρέζα
Για την κρέμα
- κουβερτουρα 1 μεγάλη
Για το άλειμμα της βάσης
Μπορεί το Καλοκαίρι να μην έχει έρθει ακόμα, με βάση τον καιρό τουλάχιστον, όμως εμείς ανυπομονούμε να το υποδεχτούμε επιτέλους και είπαμε να ξεκινήσουμε με τις γευστικές μας επιλογές. Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε εύκολα, ατομικά ταρτάκια.
Δείτε ακόμα Ταρτάκια βρώμης χωρίς ζάχαρη
Δροσερά, με βελούδινη κρέμα, μία μπισκοτένια βάση που θρυμματίζεται και φρούτα της επιλογής σας, αυτά τα ατομικά ταρτάκια, θα γίνουν το τέλειο κέρασμα. Είναι πιο νόστιμα και από του ζαχαροπλαστείου και σίγουρα θα τους ξετρελάνετε όλους.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα εύκολα ατομικά ταρτάκια
Εκτέλεση για την βάση στα εύκολα ατομικά ταρτάκια
Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα στο φτερό του μίξερ και σιγά σιγά το φρέσκο γάλα, την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη, τις βανίλιες, τους κρόκους, τα ολόκληρα αυγά, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κορν φλάουρ και το αλάτι μέχρι να δέσει η ζύμη μας.
Τυλίγουμε την ζύμη με μία μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή και για όλο το βράδυ. Έπειτα ανοίγουμε την ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες σε λεπτό φύλλο. Κόβουμε με κουπάτ και τα βάζουμε ανάποδα πάνω στις θήκες για μάφινς.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις βάσεις τους για να μην φουσκώσουν και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, περίπου για 20 λεπτά. Έπειτα τις αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού κρυώσουν, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αλείφουμε με ένα πινέλο μερικές βάσεις τάρτας με την κουβερτούρα.
Εκτέλεση για την κρέμα στα εύκολα ατομικά ταρτάκια
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και την ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Παίρνουμε το ζεστό μείγμα της κατσαρόλας και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών χτυπώντας συνεχώς. Στην συνέχεια αδειάζουμε όλο το μείγμα και πάλι στην κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να δέσει.
Μόλις η κρέμα δέσει, την αδειάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει, καλύπτοντάς την με μία μεμβράνη. Η μεμβράνη θέλουμε να ακουμπάει την επιφάνεια της κρέμας για να μην πιάσει κρούστα.
Δείτε ακόμα Εύκολη συνταγή για σπιτικά ταρτάκια
Αφού κρυώσει την χτυπάμε λίγο στο μίξερ να αφρατέψει και γεμίζουμε με την κρέμα τα ταρτάκια. Προσέχουμε να αφήνουμε ένα μικρό κενό για να διακοσμήσουμε αν θέλουμε με έτοιμη σαντιγί και μερικά κερασάκια ή άλλα φρούτα εποχής.
Tips για τα εύκολα ατομικά ταρτάκια
Η σαντιγί είναι προαιρετική. Μπορούμε να φτιάξουμε και μόνοι μας σαντιγί. Δείτε την συνταγή για σαντιγί με ένα κλικ ΕΔΩ.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Eleni Kalaitzidou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα