Εύκολη συνταγή για σπιτικά ταρτάκια με φρούτα της αρεσκείας μας! Αυτά τα σπιτικά ταρτάκια είναι σαν του ζαχαροπλαστείου.
- γάλα 500 γρ.
- αυγα 3 κρόκους
- ζαχαρη 100 γρ.
- βανίλια 2
- κορν φλαουρ 40 γρ.
- αλευρι 2 κ.σ.
- βουτυρο 2 κ.σ.
- κρεμα γαλακτος 150 γρ.
Για την κρέμα
Η βάση και η κρέμα γι’ αυτά τα ταρτάκια είναι σπιτική! Η βάση φτιάχνεται με αλεύρι, ζάχαρη, βούτυρο και μερικά ακόμη απλά υλικά και είναι τραγανή και μυρωδατή όπως ακριβώς και στα ζαχαροπλαστεία.
Από την άλλη η βελούδινη κρέμα σε αυτά τα σπιτικά ταρτάκια έρχεται να συμπληρωθεί με την κρέμα γάλακτος που θα την χτυπήσουμε σε σαντιγί. Αυτά τα ταρτάκια είναι σκέτο όνειρο και σίγουρα αποτελούν μία γλυκιά αμαρτία.
Δείτε ακόμα Ατομικά ταρτάκια με κρέμα σοκοφρέτας και γλυκό του κουταλιού κεράσι
Μπορούμε να φτιάξουμε τα σπιτικά ταρτάκια μας για να κεράσουμε τους αγαπημένους μας ανθρώπους, όταν λήξει η καραντίνα ή για να τα απολαύσουμε οικογενειακώς! Δείτε την εκτέλεση της συνταγής για ταρτάκια παρακάτω:
Εκτέλεση για την βάση για σπιτικά ταρτάκια
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια τρίβουμε με τα χέρια μας το βούτυρο και το προσθέτουμε.
Επίσης βάζουμε το αυγό και ξεκινάμε να ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Κάνουμε μία μπάλα και την τυλίγουμε με μία πλαστική μεμβράνη. Στην συνέχεια τοποθετούμε την ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα.
Αφού περάσει η μισή ώρα χωρίζουμε την ζύμη μας σε 15 μπαλάκια και ανοίγουμε με τον πλάστη. Τοποθετούμε το καθένα σε χαρτάκια για cupcakes και τα βάζουμε σε ταψάκι για capcakes.
Τρυπάμε λίγο την ζύμη με οδοντογλυφίδα και βάζουμε από πάνω χαρτάκια για capcakes με όσπρια, για να μην φουσκώσουν τα ταρτάκια. Ψήνουμε για 20 λεπτά και στην συνέχεια βγάζουμε τα χαρτάκια με τα όσπρια και τα ψήνουμε και πάλι για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Εκτέλεση για την κρέμα για σπιτικά ταρτάκια
Παίρνουμε μία κατσαρόλα και βάζουμε μέσα τους κρόκους αυγών, την ζάχαρη και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το 1/3 από το γάλα. Ανακατεύουμε και πάλι και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά το μείγμα μας. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτει στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και αφού είναι έτοιμη ανακατεύουμε την σαντιγί μας με την κρέμα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στις βάσεις.
Εκτέλεση για την γαρνιτούρα για σπιτικά ταρτάκια
Βάζουμε τα φρούτα της αρεσκείας μας πάνω από την κρέμα και τα αλείφουμε με μέλι για να γυαλίσουν. Το μέλι πρέπει να το έχουμε ζεστάνει λίγο πριν το βάλουμε στα ταρτάκια μας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Χρυσανθη Μιχου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος