Συνταγή για εύκολα και αφράτα κουλουράκια λεμονιού με όλα τα μυστικά τους για να βγουν απόλυτα πετυχημένα.
Υλικά:
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 680 γραμμάρια (4,5 κούπες)
- ζάχαρη άχνη 200 γραμμάρια (1 κούπα και 1/4)
- ηλιέλαιο 180 ml (3/4 της κούπας)
- λεμονι Ξύσμα από 2
- νερό 100 ml (1/2 κούπα)
- λεμονι 100 ml Φρέσκος χυμός (1/2 κούπα)
- βανίλια 2
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- μπέικιν πάουντερ 20 γραμμάρια
Για το άλειμμα:
- αυγα 1
- Γάλα φρέσκο 1 κουταλιά της σούπας
Αφράτα, εύκολα και αρωματικά κουλουράκια λεμονιού με όλα τα μυστικά τους για να βγουν απόλυτα πετυχημένα. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης μας δείχνει τα πιο νόστιμα κουλουράκια για να βουτήξουμε στον ελληνικό καφέ ή στο γάλα και φυσικά να κεράσουμε τους καλεσμένους μας. Μοσχοβολούν μαμά και είναι απόλυτα πετυχημένα.
Αν έψαχνες μία ξεχωριστή συνταγή για κουλουράκια έκανες κλικ στον σωστό σύνδεσμο. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης ετοίμασε για εμάς τα πιο αρωματικά και αφράτα κουλουράκια λεμονιού που μοσχοβολούν και έχουν πλούσια γεύση. Αν τα δοκιμάσεις δε θα τα αλλάζεις με άλλα και περιμένουμε με ανυπομονησία τις εντυπώσεις σου στα σχόλια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κουλουράκια λεμονιού:

INGREDIENTS
680 g plain flour (4.5 cups) 200 g powdered sugar (1 cup and 1/4) 180 g Sunflower oil (3/4 of a cup)
Zest of 2 lemons 100 g Water (1/2 cup) 100 g Fresh lemon juice (1/2 cup)
2 vanilla 1 tsp baking soda 20 g Baking powder — 1 egg + 1 tbsp. milk
GERMAN
ZUTATEN
680 g Mehl (4,5 Tassen) 200 g Puderzucker (1 Tasse und 1/4) 180 g Sonnenblumenöl (3/4 Tasse)
Abrieb von 2 Zitronen 100 g Wasser (1/2 Tasse) 100 g Frischer Zitronensaft (1/2 Tasse)
2 Vanille 1 TL Natron 20 g Backpulver — 1 Ei + 1 EL Milch
10′ Χρόνος Εκτέλεσης
25′ Χρόνος Ψησίματος
45 Κουλουράκια
Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα, τις βανίλιες και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στο φρέσκο χυμό λεμονιού ρίχνουμε τη σόδα και μόλις αφρίσει τη ρίχνουμε μέσα στο μείγμα. Ρίχνουμε το μπέικιν, σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι μα έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη. Μετράμε 30 γραμμάρια το κάθε κομμάτι και πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε.


Αλείφουμε με αυγό και γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε. Καλή σας επιτυχία!! Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Άλλες συνταγές για κουλουράκια που θα λατρέψεις:
- Μουστοκούλουρα: 5 συνταγές για τα πιο νόστιμα Φθινοπωρινά κουλουράκια
- Παραδοσιακά κουλουράκια ρετσίνας
- Αφράτα βουτυρένια αλμυρά κουλουράκια
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr