Συνταγή για αφράτα αλμυρά κουλουράκια με σουσάμι για πρωινό ή σνακ μέσα στην ημέρα με λίγα υλικά και εύκολη εκτέλεση.
Υλικά:
- βουτυρο 125 γραμμάρια σε θερμοκρασία δωματίου
- σπορέλαιο 80 ml
- ασπραδια 1
- ζάχαρη άχνη 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ξύδι 1 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
Για το άλειμμα:
Για το πασπάλισμα:
- σουσαμι Κατά βούληση
- μαυροσούσαμο Κατά βούληση
Εύκολα αφράτα μπατόν σαλέ χωρίς τυρί με σουσάμι! Τα πιο αφράτα και εύκολα αλμυρά βουτυρένια κουλουράκια για πρωινό αλλά και σνακ όλες τις ώρες της ημέρας, ιδανικά για όσους δεν τρώνε το τυρί! Είναι πολύ νόστιμα και χρυσοψημένα και αξίζει να τα δοκιμάσετε ή να τα προσφέρετε και στα παιδιά σας. Για το κολατσιό στη δουλειά, το ταπεράκι στη παραλία και για όποτε θέλετε να τσιμπάτε κάτι!
Αλμυρά μπισκότα φέτας
Τα μπατόν σαλέ είναι αλμυρά μπισκότα που φτιάχνονται συνήθως με ημίσκληρο ή σκληρό τυρί της αρεσκείας μας. Παρόλα αυτά δεν σας αρέσει το τυρί, δεν μπορείτε να φάτε για οποιοδήποτε λόγο ή τα θέλετε πιο ελαφριά, σας έχουμε εύκολα μπατόν σαλέ χωρίς τυρί, παρά μόνο με σουσάμι και μαυροσούσαμο! Είναι αλμυρά, νόστιμα, με απαλή γεύση και πολύ αφράτα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπατόν σαλέ χωρίς τυρί:

Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το σπορέλαιο, το ασπράδι, την ζάχαρη άχνη, το αλάτι και το ξύδι και ανακατεύουμε καλά. Ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε τελευταία στη λεκάνη με το βούτυρο. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Έπειτα πλάθουμε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Χτυπάμε τον κρόκο αυγού και τα αλείφουμε. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροσούσαμο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25-30 λεπτά.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr