Συνταγή για αφράτα και εύκολα πιροσκάκια και τυροπιτάκια με ζύμη κουρού που δεν θρυμματίζεται για το μενού στο παιδικό πάρτι.
Υλικά:
- βουτυρο 120 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 120 ml
- ηλιέλαιο 120 ml
- αλατι 1 τσιμπιά
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 450-500 γραμμάρια
Για τη γέμιση στα πιροσκάκια:
- λουκάνικο 10 μικρά περίπου
Για τη γέμιση στα τυροπιτάκια :
- φέτα 350 γραμμάρια περίπου θρυμματισμένη
Για το άλειμμα:
- Γάλα φρέσκο 1 ποτηράκι του κρασιού περίπου
Για το πασπάλισμα:
- σουσαμι Κατά βούληση
Συνταγή για πιροσκάκια και τυροπιτάκια με ζύμη κουρού που δεν θρυμματίζεται για το παιδικό πάρτι ή ακόμη και για το ταπεράκι του σχολείου. Είναι νόστιμα, εύκολα και έχουν σίγουρη επιτυχία. Τα παιδιά δε θα τα χορταίνουν!
Η καλύτερη συνταγή για λουκανικοπιτάκια για το 2025
Μπορεί να μην προτιμούμε τα αλλαντικά για τα παιδιά, όμως στο παιδικό πάρτι δεν είναι κακό να έχουμε μερικά. Μία φορά στο τόσο δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν. Έτσι σήμερα σας έχουμε σπιτικά και νόστιμα πιροσκάκια και τυροπιτάκια που θα αρέσουν πολύ στα παιδιά και στους…γονείς τους.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα πιροσκάκια και τυροπιτάκια για παιδικό πάρτι:

Εκτέλεση
Αρχικά βάζουμε το βούτυρο με το ηλιέλαιο και το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε μία πολύ μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια του ίδιου μεγέθους και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φυλλαράκι. Βάζουμε στα μισά από ένα μικρό λουκάνικο και στα άλλα μισά από θρυμματισμένη φέτα και τα κλείνουμε καλά.
Εύκολα τυροπιτάκια κουρού με 6 υλικά
Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με γάλα φρέσκο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Tips
Βγαίνουν 25 κομμάτια. Αντί για βούτυρο μπορούμε να βάλουμε βιτάμ. Αντί για ηλιέλαιο μπορούμε να βάλουμε όποιο ελαφρύ λάδι μας αρέσει. Το σουσάμι είναι προαιρετικό. Αντί για γάλα μπορούμε να τα αλείψουμε με χτυπημένο αυγό.

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr