Συνταγή για εύκολα αφράτα σταφιδόψωμα σαν τσουρεκάκια για το πρωινό μικρών και μεγάλων.

Υλικά:

Για το άλειμμα:

Για το λάδωμα του πάγκου και του μπολ:

Συνταγή για σταφιδόψωμα σκέτος αφρός με ίνες, σαν τσουρεκάκια με την εγγυημένη συνταγή του Γιώργου Ζώλη. Σταφιδόψωμα αρωματικά με κανέλα και μέσα στη γλύκα για το πρωινό όλης της οικογένειας και για το σχολικό κολατσιό. Μαμαδίστικα και 100% πετυχημένα.

Υπάρχουν πολλές συνταγές για σταφιδόψωμα όμως η συγκεκριμένη σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη όσων αγαπούν τα τσουρέκια. Ο Γιώργος Ζώλης μας δείχνει εύκολα και αφράτα σταφιδόψωμα σαν τσουρέκια που μπορείτε να τα απολαύσετε σαν πρωινό, σαν κολατσιό ή και σαν γλυκάκι. Δοκιμάστε τα!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα εύκολα σταφιδόψωμα σαν τσουρεκάκια:

Εύκολα-σταφιδόψωμα-σαν τσουρεκάκια-συνταγή-

Recipe ingredients

1100g all-purpose flour 3 sachets of dry yeast (21g) 500g warm milk 2 eggs 130g of butter 150g of sugar 250g raisins Optionally 1 tsp Cinnamon Grease 1 egg with a little water for spreading

Bake in a preheated oven at 180 degrees for approximately 30-35 minutes.

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ θα βάλουμε το χλιαρό φρέσκο γάλα, την ζάχαρη, την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε και πάλι. Βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι και ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά ή στο χέρι για 4-5 λεπτά. 

Εύκολα-σταφιδόψωμα-σαν τσουρεκάκια-συνταγή-

Αφού χτυπήσουμε τα υλικά μας προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα ή για άλλα 4-5 λεπτά στο χέρι.

Η ζύμη είναι έτοιμη και ψεκάζουμε με λίγο σπορέλαιο ένα μπολ. Βάζουμε τη ζύμη στο λαδωμένο μπολ, ανοίγουμε τη ζύμη μας και προσθέτουμε τις σταφίδες, τις οποίες από πριν τις έχουμε βάλει σε χλιαρό νερό για 20 λεπτά, να μαλακώσουν.

Σταφιδόψωμα χωρίς αυγά και χωρίς γάλα για παιδάκια με αλλεργίες

Κάνουμε διπλώματα για να πάνε οι σταφίδες παντού. Σκεπάζουμε την ζύμη με μία πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει. Αφού διπλασιαστεί σε όγκο την μεταφέρουμε στον πάγκο εργασίας και την ξεφουσκώνουμε με τα χέρια μας.

Εύκολα-σταφιδόψωμα-σαν τσουρεκάκια-συνταγή-

Ζυγίζουμε και κόβουμε σε 12 ίσα μέρη. Παίρνουμε το πρώτο κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε σε κορδόνι. Αν μας κολλάει η ζύμη, μπορούμε να ψεκάσουμε με λίγο σπορέλαιο τον πάγκο εργασίας. Αφού ανοίξουμε το κορδόνι, το πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα σε σκόνη.

Κλείνουμε το κορδόνι και το βάζουμε στην άκρη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα επόμενα δύο κομμάτια ζύμης. Με αυτά τα τρία κορδόνια φτιάχνουμε μία πλεξούδα. Διορθώνουμε λίγο τη ζύμη μας και βάζουμε το πρώτο τσουρέκι σε φόρμα του κέικ, μακρόστενη με λαδόκολλα.

Εύκολα-σταφιδόψωμα-σαν τσουρεκάκια-συνταγή-

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα επόμενα 3 σταφιδόψωμα. Αφού φτιάξουμε τα 4 σταφιδόψωμα τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά. Μετά τα 20 λεπτά, προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, πάνω κάτω.

Αφού έχουν περάσει τα 20 λεπτά και έχει ζεσταθεί ο φούρνος, χτυπάμε το αυγό για το άλειμμα με το νερό και αλείφουμε τα σταφιδόψωμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, για 30-35 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο

Tips

Η κανέλα είναι προαιρετική. Την κανέλα τη βάλαμε αργότερα για να μην αλλάξει το χρώμα της ζύμης.

Εύκολα-σταφιδόψωμα-σαν τσουρεκάκια-συνταγή-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr