Εύκολα τυροπιτάκια για κολατσιό που φτιάχνονται στο Π και Φ για το σχολικό κολατσιό είτε το πρωί είτε στο ολοήμερο αλλά και για τον παιδικό μπουφέ. Η τέλεια ιδέα όμως και για τον μπουφέ των μεγάλων.
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γραμμάρια
- Γιαούρτι στραγγιστό 250 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 250 γραμμάρια
- αυγα 2
- φέτα 300-400 γραμμάρια
Υλικά
- αυγα 1
Για το άλειμμα
Τα τυροπιτάκια τα φτιάχνουμε πολύ συχνά για κολατσιό στο σχολείο, για το ταπεράκι του ολοήμερου, για το παιδικό πάρτι αλλά και για τον μπουφέ των μεγάλων. Σήμερα λοιπόν θα πούμε μια για πάντα “όχι” στα κατεψυγμένα, αφού θα φτιάξουμε τα πιο αφράτα και πανεύκολα τυροπιτάκια.
Τυροπιτάκια σαν τυρομπαλίτσες που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Είναι σκέτος αφρός, λιώνουν στο στόμα και η φέτα είναι όσο πρέπει. Τα δικά μας παιδιά δεν μπορούν να σταματήσουν μόνο στο ένα και μας τα ζητούν συνέχεια οπότε σας τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα εύκολα τυροπιτάκια για κολατσιό :
Εκτέλεση για τα εύκολα τυροπιτάκια για κολατσιό :
Αρχικά ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός το στραγγιστό γιαούρτι, το ηλιέλαιο και τα αυγά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και την φέτα που την έχουν χοντροκόψει με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε παράλληλα.
Δείτε ακόμα Οικονομικά τυροπιτάκια με 3 υλικά για σχολικό κολατσιό
Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την γυρίζουμε απαλά. Πλάθουμε σε μπαλίτσες και βάζουμε τις μπαλίτσες σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για 15-20 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.
Tips για τα εύκολα τυροπιτάκια για κολατσιό :
Αντί για ηλιέλαιο μπορούμε να βάλουμε ίδια ποσότητα ελαιόλαδο. Το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, δεν το χρειαζόμαστε όλο. Θα αφήσουμε λίγο, απλά τα 500 γραμμάρια είναι χοντρικά. Μπορούμε να τα κάνουμε και με κασέρι αντί για φέτα.
Δείτε ακόμα Τυροπιτάκια αφρός για το ολοήμερο
Το αλάτι δεν χρειάζεται γιατί έχουμε την φέτα. Βγαίνουν περίπου 1 λαμαρίνα τυροπιτάκια. Αν σκεπάζουμε τα τυροπιτάκια αφού τα αφήσουμε να κρυώσουν, συντηρούνται αφράτα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Μαρία Μπακοδήμου: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την εντατική
- Δίκη Φαίη Μπακογιώργου : Η μητέρα 3 παιδιών & έγκυος βρήκε μαρτυρικό θάνατο
- Επανέρχονται οι ποδιές στα σχολεία για να μη ντύνονται προκλητικά οι μαθήτριες
- Γιάννης Πλούταρχος: Έκανε μήνυση σε stalker που τον παρενοχλούσε για χρόνια
- Η Ιωάννα Τούνη κλαίει στο TikTok και απειλεί με μηνύσεις