Συνταγή για αλμυρή μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με πλούσια γέμιση από φέτα και ανθότυρο και όλα τα μυστικά.
Μπουγάτσα με τραγανό φύλλο σφολιάτας και πλούσια γέμιση από ανθότυρο και φέτα με όλα τα μυστικά της για να βγει τραγανό το φύλλο και να μη πανιάσει. Το τέλειο κολατσιό για το ταπεράκι του σχολείου τόσο το πρωί όσο και για ένα χορταστικό μεσημεριανό στο ολοήμερο. Η αλμυρή μπουγάτσα είναι από τα πιο νόστιμα εδέσματα και σήμερα θα σου δείξουμε την πιο εύκολη συνταγή με μόλις 5 υλικά.
Η μπουγάτσα είναι αρκετά δημοφιλής στη Θεσσαλονίκη και δεν την απολαμβάνουν μόνο με κρέμα αλλά και με φέτα ή με κιμά. Σήμερα θα σου δείξουμε μία τραγανή μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με πλούσια γέμιση από φέτα και ανθότυρο και μόλις 5 υλικά. Το φύλλο είναι σφολιάτας για να μη δυσκολευτούν οι αρχάριες και τα παιδιά θα την λατρέψουν. Όλα τα μυστικά για να μη πανιάσει το φύλλο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με όλα τα μυστικά:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Αρχικά προψήνουμε τα μισά φύλλα σφολιάτα που θα τα τοποθετήσουμε στο κάτω μέρος της μπουγάτσας για 10 λεπτά. Στη συνέχεια σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, με τη θρυμματισμένη φέτα, το θρυμματισμένο ανθότυρο, το πιπέρι και την πάπρικα.

Βάζουμε το προψημένο φύλλο σε ένα ταψί και από πάνω στρώνουμε τη γέμιση του τυριού. Κλείνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα σφολιάτας και κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Άλλες συνταγές για μπουγάτσα που θα λατρέψεις:
- Συνταγή για μπουγάτσα με την τεχνική του Παναγιώτη Παπαδάκη
- Τυρόπιτα σαν μπουγάτσα για το ολοήμερο
- Μπουγάτσα με τυρί: Αγιορείτικη συνταγή
Την συνταγή την είδαμε από την φίλη μας Maria Chatzisimou
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr