πατσαβουρόπιτα-με-σόδα-συνταγή-

Συνταγή για εύκολη πατσαβουρόπιτα με σόδα. Σας έχουμε την πιο εύκολη πατσαβουρόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας, σόδα και γέμιση με φέτα για το σχολικό κολατσιό τόσο το πρωί όσο και στο ολοήμερο. Η σόδα βοηθάει το φύλλο να γίνεται τραγανό και να παραμένει τραγανό για μέρες, οπότε αυτό είναι και το συστατικό της επιτυχίας. Φτιάχνεται πανεύκολα κι ας μοιάζει με φούρνου! Μία συνταγή της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου.

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση

 

Αλμυρή Πατσαβουρόπιτα με τυρί και αλλαντικά

 

Η πατσαβουρόπιτα είναι από τις πιο ξακουστές πίτες στην Ελλάδα και σήμερα θα δούμε την πιο πετυχημένη και εύκολη πατσαβουρόπιτα με φύλλο κρούστας και σόδα. Την σόδα μην την παραλείψετε γιατί βοηθάει το φύλλο να γίνεται τραγανό και να παραμένει τραγανό για μέρες.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την πατσαβουρόπιτα με σόδα:

πατσαβουρόπιτα-με-σόδα-συνταγή-

Εκτέλεση για την πατσαβουρόπιτα με σόδα

Αρχικά θρυμματίζουμε την φέτα και την ανακατεύουμε με το πιπέρι και το ημίσκληρο τυρί τριμμένο. Παίρνουμε ένα ταψί, στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε 1 φύλλο κρούστας. Το ραντίζουμε με ένα πινέλο με λίγο καλαμποκέλαιο και από πάνω στρώνουμε 1 χούφτα περίπου από το μείγμα της φέτας, διάσπαρτο με το χέρι μας.

Μαζεύουμε το πρώτο φύλλο με την φέτα σαν βεντάλια και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώνουν τα φύλλα και η γέμιση, τελειώνοντας με ένα φύλλο κρούστας.

 

Παραδοσιακή πατσαβουρόπιτα με φύλλο κρούστας όπως την έφτιαχνε η γιαγιά

 

Χτυπάμε τα αυγά με την σόδα και περιχύνουμε με το μείγμα την πίτα. Την αφήνουμε για 5 λεπτά κουνώντας την για να πάει παντού το μείγμα με τα αυγά και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, πάνω κάτω.

πατσαβουρόπιτα-με-σόδα-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close