Εύκολο, αφράτο & γευστικό κέικ καρύδας χωρίς μίξερ

Αφράτο κέικ καρύδας

Για όσους αγαπούν την ξεχωριστή γεύση της καρύδας, βρήκαμε την ιδανική συνταγή. Ένα αφράτο κέικ καρύδας που δεν χρειάζεται μίξερ! Είναι εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή και φυσικά είναι νόστιμο και μέσα στην γλύκα!

Αποτελεί ιδανικό γλυκό για να ικανοποιήσουμε τις λιγούρες μας ή να κεράσουμε τους καλεσμένους μας. Μπορούμε να το απολαύσουμε σαν πρωινό, να συνοδεύσουμε με αυτό το κέικ καρύδας τον καφέ μας ή να το δώσουμε στο σχολείο για τα παιδιά! Δείτε την συνταγή παρακάτω:

 Εκτέλεση:

Βάζουμε τα αυγά και τις βανίλιες σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε και πάλι, για πέντε λεπτά. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το γάλα και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε για δύο λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε 15 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε σιγά σιγά.

Δείτε ακόμα Πεντανόστιμα Σου με Καρύδα για κέρασμα!

Στο τέλος, ρίχνουμε την καρύδα και το λικέρ καρύδας μαζί με δύο κουταλιές αλεύρι. Θέλουμε το μείγμα να γίνει τόσο παχύρρευστο που όταν το στάζουμε με ένα κουτάλι στο μπολ, να πέφτει αργά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά ένα πυρέξ ή ένα ταψί 26 εκ.

Ρίχνουμε το μείγμα και το ισιώνουμε. Το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε το κέικ μας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ο φούρνος πρέπει να είναι προθερμασμένος, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα και το ψήσιμο θα διαρκέσει 45 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει λίγο ανάλογα τον φούρνο.

Μόλις βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, το αλείφουμε με μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο για γλάσο. Πασπαλίζουμε με λίγη επιπλέον καρύδα. Αν δεν έχουμε λικέρ μπορούμε να μην το βάλουμε.

Εύκολο, αφράτο & γευστικό κέικ καρύδας χωρίς μίξερ

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Tzeni Tsanaktsidou‎ στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr

 

Close