Δροσερό και εύκολο γιαουρτογλυκό σε φόρμα με λίγα και οικονομικά υλικά για το Πασχαλινό τραπέζι. Γίνεται…στο πόδι!
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κιλό
- ζελέ 2 φακελάκια με γεύση φράουλα
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- νερό 400 γραμμάρια βραστό
Υλικά
Την Κυριακή του Πάσχα οι ετοιμασίες είναι πολλές. Μπορεί οι άντρες του σπιτιού να ψήνουν παραδοσιακά το αρνί αλλά οι γυναίκες τρέχουν για τις σαλάτες, τα ορεκτικά, την οργάνωση και το καθάρισμα του σπιτιού και άλλα. Οπότε η κούραση είναι μεγάλη. Γι’ αυτό και το γλυκό των καλεσμένων θέλουμε να είναι γρήγορο και οικονομικό.
Δείτε ακόμα Δροσερό Γιαουρτογλυκό με Φράουλες από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη (βίντεο)
Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε ένα οικονομικό και εύκολο γιαουρτογλυκό, δροσερό και ελαφρύ για το Πασχαλινό τραπέζι. Ό,τι πρέπει για μετά το αρνί, το κοκορέτσι, το κοντοσούβλι και λοιπά κοψίδια. Μα πάνω από όλα, είναι γρήγορο και δεν απαιτεί μεγάλη διαδικασία για εμάς.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το εύκολο γιαουρτογλυκό σε φόρμα για το Πασχαλινό τραπέζι
Εκτέλεση για το εύκολο γιαουρτογλυκό σε φόρμα για το Πασχαλινό τραπέζι
Αρχικά διαλύουμε στο βραστό νερό το ζελέ με γεύση φράουλα και την ζάχαρη. Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια το ανακατεύουμε με το στραγγιστό γιαούρτι. Βάζουμε το μείγμα σε μία αντικολλητική φόρμα.
Δείτε ακόμα Γιαουρτόγλυκο με λεμόνι και ζαχαρούχο που δεν χρειάζεται ψήσιμο με μόνο 6 υλικά
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να πήξει τελείως. Αφού πήξει καλά αναποδογυρίζουμε το γλυκό από την φόρμα σε μία πιατέλα και το περιχύνουμε με την κονσέρβα βύσσινου και τα φρέσκα μύρτιλα και απολαμβάνουμε.
Tips για το εύκολο γιαουρτογλυκό σε φόρμα για το Πασχαλινό τραπέζι
Αντί για ζελέ με γεύση φράουλα μπορούμε να βάλουμε ζελέ με γεύση κεράσι. Μπορούμε στο γαρνίρισμα αντί για μύρτιλα να βάλουμε γκότζιμπερις, μπλούμπερις και άλλα. Μπορούμε να βουτυρώσουμε μία κλασική φόρμα και να βάλουμε εκεί το μείγμα.
Εμείς χρησιμοποιήσαμε φόρμα σιλικόνης γιατί είναι πιο εύκολη στο ξεφορμάρισμα. Μπορούμε το γλυκό να το βάλουμε και για μία ολόκληρη μέρα στο ψυγείο και να προσθέσουμε τις γαρνιτούρες την επόμενη.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Marilena Pappa
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις Πασχαλινές μας συνταγές με ένα κλικ ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ποια ζώδια κερδίζουν και ποια χάνουν στον έρωτα μέχρι το τέλος του χρόνου
- Grand Hotel : Νέα γυναίκα στη ζωή του Νικόλα
- Η Γη της Ελιάς : Η Ιουλία καταρρέει ψυχολογικά γιατί κανείς δεν τη πιστεύει
- Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές τις επόμενες μέρες
- Τσέρνομπιλ : Τα σκυλιά κοντά στην πυρηνική καταστροφή μεταλλάχθηκαν