συνταγή-για-πασχαλινά κουλουράκια-χωρίς αμμωνία-σαν-τσουρέκι-της-Γκόλφως Νικολού-

Η καλύτερη συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς αμμωνία για το 2024 είναι τα Πασχαλινά τσουρεκάτα κουλουράκια της Γκόλφως Νικολού. Αφράτα και τριφτά

 

Τα Πασχαλινά κουλουράκια των Foodaholics

 

Το Πάσχα πλησιάζει και όπως θέλει η παράδοση, οι νοικοκυρές φτιάχνουν τα κουλουράκια τους. Φέτος λοιπόν σας προτείνουμε τα τσουρεκάτα κουλουράκια της Γκόλφως, που είναι αφράτα, πανεύκολα και μοσχοβολιστά. Σίγουρα τα καλύτερα Πασχαλινά κουλουράκια φέτος.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την καλύτερη συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς αμμωνία για το 2024:

συνταγή-για-πασχαλινά κουλουράκια-χωρίς αμμωνία-σαν-τσουρέκι-της-Γκόλφως Νικολού-

Εκτέλεση για την καλύτερη συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς αμμωνία για το 2024

Στο μίξερ ρίχνουμε την ζάχαρη και τα αυγά και χτυπάμε τα υλικά μας μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε και πάλι λίγο μέχρι να διαλυθεί το γιαούρτι. Προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό πορτοκαλιού.

Επίσης βάζουμε το μαχλέπι, το κακουλέ και την μαστίχα. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι και στην συνέχεια ξεκινάμε να δουλεύουμε την ζύμη με τα χέρια μας. Την αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί είτε μέσα στο ψυγείο είτε εκτός.

 

Τα Πασχαλινά κουλουράκια της Γωγώς Σαμίου

 

Θέλουμε μία ζύμη εύπλαστη που δεν θα κολλάει σε λαδωμένα χέρια. Σε έναν πάγκο δίνουμε σχήμα στα κουλουράκια μας με λαδωμένα χέρια. Βάζουμε τα κουλουράκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ανακατεύουμε το αυγό με το γάλα και αλείφουμε με το μείγμα τα κουλουράκια μας.

Ψήνουμε τα κουλουράκια μας στους 180 βαθμούς Κελσίου, εστία πάνω κάτω για περίπου 1 τέταρτο, ανάλογα και τον φούρνο που έχουμε. Δεν θέλουμε να ψηθούν πολύ, θέλουμε απλά να πάρουν λίγο χρώμα πάνω και κάτω.

Tips για την καλύτερη συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς αμμωνία για το 2024

Αν την μαστίχα την έχουμε σε κόκκους την αλέθουμε με λίγη ζάχαρη και την προσθέτουμε στο μείγμα κοσκινίζοντας για να μην πέσουν πολλοί κόκκοι μέσα.

Μπορούμε να βάλουμε και 200 γραμμάρια ζάχαρη για πιο γλυκιά γεύση. Στην συνταγή της Γκόλφως χρησιμοποιήθηκαν 650 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Η ζύμη δεν πρέπει να γίνει πολύ σφιχτή. Βγήκαν δύο ταψιά κουλουράκια.

συνταγή-για-πασχαλινά κουλουράκια-χωρίς αμμωνία-σαν-τσουρέκι-της-Γκόλφως Νικολού-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close