Εύκολο γλυκό με βασιλόπιτα κέικ που περίσσεψε

Συνταγή για Εύκολο γλυκό με βασιλόπιτα κέικ που περίσσεψε. Αν φέτος φτιάξατε βασιλόπιτα κέικ και σας περίσσεψε δεν είναι ανάγκη να την πετάξετε. Μετατρέψτε την σε ένα σιροπιαστό γλυκό με βουτυρόκρεμα και γκανάζ σοκολάτας.

Πολλοί πλέον φτιάχνουν βασιλόπιτα κέικ και οι λόγοι είναι απλοί. Το κέικ αρέσει σε όλους σε αντίθεση με την παραδοσιακή βασιλόπιτα, που μπορεί να μην αρέσει σε πολλούς. Επίσης το κέικ είναι πιο εύκολο να φτιαχτεί από ότι άλλες παραλλαγές βασιλόπιτας.

Παρόλα αυτά κάθε χρόνο περισσεύει βασιλόπιτα και σίγουρα δεν μπορείς επί μία εβδομάδα να τρως βασιλόπιτα. Επειδή όμως δεν θέλουμε να πεταχτεί τίποτα σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορούμε να μετατρέψουμε την βασιλόπιτα σε ένα σιροπιαστό γλυκό με βουτυρόκρεμα σοκολάτας και γκανάζ σοκολάτας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Εύκολο γλυκό με βασιλόπιτα κέικ που περίσσεψε

γλυκό-με-την-βασιλόπιτα-που-περίσσεψε-

Εκτέλεση για το σιρόπι

Στην αρχή βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και την ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, δηλαδή για 4-5 λεπτά, από το σημείο βρασμού. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και στην συνέχεια κόβουμε την βασιλόπιτα κέικ σε λεπτές φέτες.

Στρώνουμε τις φέτες της βασιλόπιτας σε ένα πυρέξ και σιροπιάζουμε την βασιλόπιτα με το σιρόπι το οποίο το έχουμε αφήσει να κρυώσει. Ξεκινάμε να φτιάχνουμε την βουτυρόκρεμα.

Εκτέλεση για την βουτυρόκρεμα

Εύκολο γλυκάκι με βασιλόπιτα κέικ που περίσσεψε

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, την βανίλια και το κακάο. Βάζουμε το φρέσκο γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο μείγμα με τα αυγά. Ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν τα υλικά.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά στο κατσαρολάκι με το άλλο μισό ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το μείγμα.

Δείτε ακόμα Μενού Χριστουγέννων 2021: Δείτε συνταγές ,ιδέες, προτάσεις

Σκεπάζουμε την βουτυρόκρεμα με μία μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει. Αφού κρυώσει στρώνουμε την βουτυρόκρεμα πάνω από την σιροπιασμένη βασιλόπιτα και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την γκανάζ σοκολάτας.

Εκτέλεση για την γκανάζ σοκολάτας

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη και την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά. Αφού ενσωματωθούν τα υλικά και γίνει ένα λείο μείγμα  απομακρύνουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και βάζουμε το κατσαρολάκι στην άκρη μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου βάζουμε την γκανάζ σοκολάτας πάνω από την βουτυρόκρεμα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και απολαμβάνουμε.

Tips για Εύκολο γλυκό με βασιλόπιτα κέικ που περίσσεψε

Αν θέλουμε στολίζουμε με κερασάκια και γενικά ό,τι μας αρέσει.

γλυκό-με-την-βασιλόπιτα-που-περίσσεψε-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Αλεξάνδρα Κυριάκη

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close