Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα- Αρνί γιουβέτσι
Συνταγή από: radicio.com
Υλικά συνταγής:
Μπούτι αρνίσιο: 1500 γρ. περίπου
Ελαιόλαδο: 4 κουταλιές σούπας
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μεγάλο
Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες
Ψιλοκομμένη ντομάτα: 800 γρ. (2 κονσέρβες κονκασέ)
Λευκό ξηρό κρασί: 1 κούπα
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ζάχαρη: 1/2 – 1 κουταλάκι (ανάλογα πόσο ξινή είναι η ντομάτα)
Δάφνη: 2 φύλλα
Μπαχάρι: 3 – 4 κόκκοι
Κριθαράκι: 500 γρ.
Οδηγίες:
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζετε ολόγυρα το αρνάκι. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαραίνετε 2 – 3 λεπτά. Προσθέτετε και το σκόρδο και μαγειρεύετε άλλο 1 λεπτό.
2. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί για 2 – 3 λεπτά, προσθέτετε τις ντομάτες, αλατοπίπερο, τη δάφνη, το μπαχάρι και λίγη ζάχαρη. Προσθέτετε νερό, να σκεπαστεί ελαφρά το αρνάκι και σιγοβράζετε, να μαγειρευτεί και να μαλακώσει.
3. Πριν βράσει εντελώς το κρέας, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Όταν το κρέας ετοιμαστεί, το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και το βάζετε σε βαθύ ταψί. Ρίχνετε ολόγυρα το κριθαράκι. Αλατίζετε ελαφρά.
4. Αν δεν θέλετε το μπαχάρι στο κριθαράκι, είναι τώρα εύκολο να το βγάλετε, γιατί επιπλέει στη σάλτσα. Προσθέτετε στη σάλτσα, τόσο νερό, ώστε να συμπληρώσετε περίπου 2 λίτρα. Το βάζετε στη φωτιά να πάρει βράση και στη συνέχεια το προσθέτετε στο ταψί με το κρέας. Ανακατεύετε το κριθαράκι.
5. Βάζετε το φαγητό στο φούρνο. Όταν αρχίσει να βράζει, ανακατεύετε το κριθαράκι ελαφρά. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 περίπου λεπτά και σβήνετε το φούρνο.
Δείτε ακόμη: Γαρίδες σαγανάκι χωρίς τυρί
Τρίτη- Βραστά αβγά παναρισμένα με κιμά από λουκάνικο
Συνταγή από: syntagesmekefi.gr
Υλικά συνταγής:
10 αβγά (τα 8 βραστά)
600γρ. χοιρινό λουκάνικο
1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο ξερό
2 κουτ. σούπας μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500γρ. κορνφλέικς σε τρίμματα
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Για τη σαλάτα:
2-3 καρδιές από μαρούλι
10 ραπανάκι, σε λεπτές φέτες
150γρ. αρακά βρασμένο
τα φύλλα από ¼ ματσάκι μαϊντανό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές φέτες
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το dressing:
30ml ξίδι λευκό
2 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα σε κόκκους
100ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία:
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Βάζετε στο μπλέντερ τα λουκάνικα, το μαϊντανό, το φασκόμηλο και τα πολτοποιείτε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνετε το μίγμα στην άκρη. Χτυπάτε ελαφρώς τα αβγά σε ένα μπολ και τα κρατάτε στην άκρη. Βάζετε σε ένα πιάτο το αλεύρι και το κρατάτε στην άκρη και σε ένα άλλο πιάτο τα τριμμένα κορνφλέικς.
Βήμα 2: Αρχίζετε να πανάρετε τα βραστά αβγά με τον εξής τρόπο: Περνάτε κάθε αβγό ξεχωριστά πρώτα από το αλεύρι, τινάζετε για να φύγει το πολύ αλεύρι και στη συνέχεια το καλύπτετε ομοιόμορφα με το μίγμα λουκάνικου, περνάτε ξανά το αβγό από το αλεύρι, τινάζετε, το βουτάτε στα χτυπημένα αβγά και τέλος το περνάτε από το τρίμμα κορνφλέικς, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια. Κάνετε την ίδια διαδικασία με όλα τα αβγά. Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα και τηγανίζετε τα παναρισμένα αβγά για 5 λεπτά περίπου από όλες τις πλευρές. Αφήνετε τα αβγά τα στραγγίξουν σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Βήμα 3: Για να ετοιμάσετε το dressing, βάζετε όλα τα υλικά σε ένα βάζο με καπάκι και τα κουνάτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Βήμα 4: Για τη συναρμολόγηση, στρώνετε σε μια πιατέλα τις καρδιές μαρουλιού και πασπαλίζετε με τα ραπανάκι, τον αρακά και το κρεμμυδάκι. Στη συνέχεια κόβετε τα αβγά στη μέση και τα τοποθετείτε όμορφα πάνω στο μαρούλι, περιχύνετε με το dressing, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
Tip: Αντί για κορνφλέικς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μίγμα από φλέικς σταριού και αμύγδαλα ή άλλο ξηρό καρπό της επιλογής σας.
Τετάρτη- Φαλάφελ
Συνταγή από: argiro.gr
Υλικά:
250 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. πάπρικα καυτερή
2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι
αλάτι
πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
3-4 κ.σ. αλεύρι
Για το σερβίρισμα
αραβικές πίτες μικρές
καρδιές μαρουλιού
ντομάτα
γιαούρτι
Διαδικασία:
Για να φτιάξουμε τα φαλάφελ, μουλιάζουμε τα ρεβύθια από την προηγούμενη ήμερα σε μπόλικο νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Τα βάζουμε σε μπολ.
Πολτοποιούμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, τη σόδα, το αλεύρι και τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Τα προσθέτουμε στα πολτοποιημένο ρεβύθια, προσθέτουμε και το βαλσαμικό ξίδι με μέλι και ανακατεύουμε με κουτάλι το μίγμα.
Με το κουτάλι παίρνουμε κουταλιές μίγμα. Τους δίνουμε σχήμα μεγάλου πλακέ κεφτέ. Τα βάζουμε σε λαδωμένο αντικολητικό ταψί και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς C, για 15 λεπτά τα αναποδογυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά περίπου επιπλέον μέχρι να ροδίσουν.
Τα σερβίρουμε με αραβικές πίτες, γιαούρτι, λαχανικά η σάλτσα ντομάτας.
Πέμπτη- Πένες με Philadelphia
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Παρασκευή- Σούπα πιστού (ή με λαχανικά και σάλτσα βασιλικού)
Συνταγή από: devcookoo.ourwork
Υλικά:
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
• Μερικά κομμένα φυλλαράκια σέλινο
• 200 γρ. κομμένα φρέσκα πράσινα φασόλια
• 1 ψιλοκομμένο μέτριο κρεμμύδι
• 200 γρ. Pummaro Ψιλοκομμένο
• 120 γρ. βρασμένα ξερά άσπρα φασόλια
• 1 ψιλοκομμένο πράσο (το πράσινο μέρος)
• 60 γρ. φιδές
• Αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα βασιλικού:
• 2-3 σκελίδες σκόρδο
• Μία χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού
• 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
• Τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
Εκτέλεση:
- Σόταρε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και μετά πρόσθεσε τα φασόλια, τις πατάτες, τα φυλλαράκια σέλινο, αλάτι, πιπέρι και 1½ λίτρο νερό, και άφησε τη σούπα πιστού να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου.
- Ή μάλλον τη μισή σούπα πιστού, αφού απουσιάζουν τα φασολάκια, το πράσο, το Pummaro και ο φιδές. Πρόσθεσέ τα και βράσε τη σούπα για άλλα 10 λεπτά.
- Στο μεταξύ κοπάνησε τις σκελίδες σκόρδο με το βασιλικό προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδo και μία ή δύο κουταλιές ζεστό υγρό από τη σούπα, για να δουλευτεί το μείγμα καλύτερα.
- Ρίξε τη σούπα με τα λαχανικά σε ένα μπολ, βάλε σε κάθε μπολ 1 κουταλιά από τη σάλτσα βασιλικού, πασπάλισε με το τυρί και σέρβιρε αμέσως (αν έχεις και φρέσκο ψωμί μαζί, ακόμα καλύτερα).
Δείτε ακόμη: ΑΛΜΥΡΑ ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΤΥΡΙΟΥ
Σάββατο- Γαριδοκροκέτες
Συνταγή από: sidagi.gr
Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κιλό κατεψυγμένες γαρίδες ψιλοκομμένες
1 1/4 φλιτζάνι βούτυρο κομμένο σε κύβους
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 κουταλιά μουστάρδα
σέλινο αλάτι, πιπέρι για γεύση
1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα
1 λίτρο ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τις γαρίδες, τις κροτίδες, το κρεμμύδι και το πιπέρι. Προσθέστε τη μαγιονέζα, μουστάρδα, το αλάτι, πιπέρι.
Προσθέστε στο τυρί.
Ρίχνουμε το ηλιέλαιο στο τηγάνι πάνω από τη μέση και ζεσταίνουμε σε υψηλή φωτιά. Τηγανίζουμε τα μπιφτεκάκια μέχρι να ροδίσουν, περίπου πέντε λεπτά σε κάθε πλευρά.
Κυριακή- Πικάντικο κοτόπουλο με πουρέ
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Δείτε ακόμη: Οι πιό τέλειες πατάτες φούρνου
Πίτες Εβδομάδας:
- Τυρόπιτα ξεσκέπαστη
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
- Μανιταρόπιτα με ζαμπόν
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Γλυκά Εβδομάδας:
- Τεμπελογλυκό σαν προφιτερόλ
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
- Ρολό πτι μπερ-μερέντας με 3 υλικά
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες