Φαγώσιμο γκλίτερ-ζάχαρης-συνταγή-

Συνταγή για σπιτικό Φαγώσιμο γκλίτερ ζάχαρης που με αυτό μπορούμε να διακοσμήσουμε τα μπισκότα, τα capcake και γενικά όλα τα γλυκά μας.

Το φαγώσιμο γκλίτερ υπάρχει στα σούπερ μάρκετ και σε άλλα μαγαζιά με είδη τροφίμων όμως είναι αρκετά ακριβό. Δίνει όμως μία φανταστική εικόνα σε μπισκότα, κουλουράκια, τούρτες και άλλα γλυκά και τα προτιμούμε κυρίως τα Χριστούγεννα που η γιορτή έχει από μόνη της, την λάμψη της.

Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε φαγώσιμο γκλίτερ ζάχαρη με μόλις 2 οικονομικά υλικά. Κοινή κρυσταλλική ζάχαρη και χρώμα ζαχαροπλαστικής. Είναι ένα φαγώσιμο γκλίτερ που θα σώσει την τσέπη σας και θα απογειώσει κάθε σας παρασκευή.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το φαγώσιμο γκλίτερ ζάχαρης:

Φαγώσιμο γκλίτερ-ζάχαρης-συνταγή-

Εκτέλεση για το Φαγώσιμο γκλίτερ ζάχαρης

Αρχικά ανακατεύουμε την ζάχαρη και το χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας πολύ καλά. Δεν θέλουμε να μείνουν σβώλοι χρώματος. Στην συνέχεια φτιάχνουμε φωλίτσες από αλουμινόχαρτο όπως θα δούμε στην φωτογραφία παρακάτω και απλώνουμε μέσα την χρωματισμένη ζάχαρη, όσο πιο αραιά μπορούμε.

Φαγώσιμο γκλίτερ-ζάχαρης-συνταγή-

Δείτε ακόμα Μπισκότα βουτύρου με λεβάντα και λεμόνι

Ψήνουμε την ζάχαρη σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά. Μόλις περάσουν τα λεπτά βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε την ζάχαρη να κρυώσει. Αφού κρυώσει την τρίβουμε με τα χέρια μας για να σπάσει και για να ξαναγίνει ζάχαρη και είναι έτοιμη.

Φαγώσιμο γκλίτερ-ζάχαρης-συνταγή-

Tips για το Φαγώσιμο γκλίτερ ζάχαρης

Η ζάχαρη μπορεί να είναι περισσότερη ή λιγότερη, ανάλογα με το πόσο θα χρειαστούμε. Το χρώμα ζαχαροπλαστικής ιδανικά θα πρέπει να είναι σε πάστα και όχι υγρό. Μπορούμε να βάλουμε παραπάνω από 1 χρώμα ζαχαροπλαστικής αν θέλουμε. Η ζάχαρη δεν λιώνει όσο ψήνεται. Μπορεί να γίνει και με χοντρό αλάτι.

Φαγώσιμο γκλίτερ-ζάχαρης-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Konstantina Koukadaki

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close