Φανουρόπιτα πολιτικη με 9 υλικά!

Μια αγαπημένη παραδοσιακή πολίτικη φανουρόπιτα με μόνο 9 υλικά! Φτιάχνουμε τη δική μας σπιτική και παραδοσιακή φανουρόπιτα με λίγα υλικά, που γίνεται αφράτη και πεντανόστιμη. Δοκιμάστε την και θα την λατρέψετε!

Εκτέλεση

Αρχικά, βάζουμε την σταφίδα στο ψυγείο για να κρυώσει. Αν δεν την έχουμε βάλει στο ψυγείο, τότε την τοποθετούμε για τέσσερις ώρες σε νερό για να φουσκώσει. Διαλύουμε την σόδα μέσα στον χυμό πορτοκάλι. Έπειτα, χτυπάμε το λάδι μαζί με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο η ζάχαρη.

Δείτε ακόμα Φανουρόπιτα υπέροχη από τη Σόφη Τσιώπου μαζί με την προσευχή

Στο μείγμα, προσθέτουμε το πορτοκάλι που έχουμε διαλύσει στην σόδα. Συνεχίζουμε το χτυπήσαμε για 3-4 λεπτά σε μίξερ. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το γαρίφαλο, την κανέλα, το καρύδι και την σταφίδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι προτού προσθέσουμε την σταφίδα, την έχουμε στεγνώσει ταμποναριστά για να μην σβολιάσει το αλεύρι όταν την ρίξουμε σε αυτό.

Ανακατεύουμε λοιπόν με αναδευτήρα ή με κουτάλι το μείγμα μας. Αφού έχουμε λαδώσει ελάχιστα το ταψί μας (28 νούμερο) προσθέτουμε το μείγμα μας. Βάζουμε λίγο λάδι στο ταψί, έτσι ώστε να μην κολλήσει το μείγμα στο ταψί μας.

Δείτε ακόμα Μοναστηριακή Συνταγή για Φανουρόπιτα και η Ευχή

Βάζουμε λοιπόν το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς Κελσίου. Ανάλογα τον φούρνο, βάζουμε την φανουρόπιτα μας να ψηθεί είτε στην αντίσταση είτε στον αέρα για 40 με 60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει η φανουρόπιτα μας και στη συνέχεια την κόβουμε.

Ανακατεύουμε με αναδευτήρα ή με κουτάλι το μείγμα. Δεν χρειάζεται να ξαναχρησιμοποιήσυμε το μίξερ.

Φανουρόπιτα πολιτικη με 9 υλικά!

Tip: Μπορεί να χρειαστεί να βγάλετε την φανουρόπιτα πιο νωρίς από τον φούρνο, οπότε να την παρακολουθείτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Κυριακη Αθανασακη

που την δημοσίευσε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου: Daddy – Cool.gr

 

Close