Φάβα η Καλοκαιρινή

Συνταγή για βελούδινη Καλοκαιρινή φάβα που είναι πολύ υγιεινή ενώ κρύβει μέσα της όλα τα μυστικά της παράδοσης. Επίσης δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολύ χρόνο και πολλά χρήματα για να την φτιάξετε. Τα παιδιά θα την λατρέψουν και αξίζει να την δοκιμάσετε.

Η φάβα είναι πολύ θρεπτική και τα τελευταία χρόνια οι καινούριες νοικοκυρές δεν την τιμούν όσο παλιά. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε ένα παραδοσιακό ντιπ που είναι νηστίσιμο όμως μπορούμε να το απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο με φάβα, χυμό λεμονιού, κρεμμύδι και μερικά ακόμη απλά υλικά.

Αυτή η Καλοκαιρινή φάβα εκτός από νηστίσιμη και vegan είναι πολύ υγιεινή ενώ κρύβει μέσα της όλα τα μυστικά της παράδοσης. Επίσης δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολύ χρόνο και πολλά χρήματα για να την φτιάξετε. Τα παιδιά θα την λατρέψουν και αξίζει να την δοκιμάσετε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την φάβα:

Φάβα- η -Καλοκαιρινή-

Εκτέλεση για την φάβα

Αρχικά μουσκεύουμε την φάβα για μισή ώρα με ζεστό νερό σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και αφήνουμε να μαραθούν λίγο τα κρεμμύδια τα οποία τα έχουμε χοντροκόψει. Επίσης σοτάρουμε και το καρότο χοντροκομμένο. Ρίχνουμε την φάβα και 1μιση λίτρο νερό και αφήνουμε την φάβα να βράσει.

Δείτε ακόμα Μελιτζάνες με φάβα και φέτα

Φάβα η Καλοκαιρινή

Ξαφρίζουμε συνεχώς και μετά από μισή ώρα ρίχνουμε αλάτι και αφήνουμε να πιει τα πολλά υγρά. Μαγειρεύουμε για 50-60 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά. Έπειτα την αλέθουμε στο μούλτι και από πάνω σερβίρουμε με σοταρισμένο ξερό κρεμμύδι, και ελιές.

Tips για την Καλοκαιρινή φάβα

Αντί για χυμό λεμονιού μπορούμε να βάλουμε ξύδι. Αντί για σοταρισμένο ξερό κρεμμύδι μπορούμε να βάλουμε σοταρισμένο φρέσκο κρεμμύδι. Στο σερβίρισμα μπορούμε να βάλουμε χυμό λεμονιού.

Φάβα- η -Καλοκαιρινή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Κωνσταντινιά ΠΚ

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close