Συνταγή για γαύρο μαρινάτο στο ξύδι με μυρωδικά για μεζεδάκι με το ούζο ή το τσίπουρο, να συνοδεύσετε τα όσπρια αλλά και για ορεκτικό σε τραπέζι με θαλασσινά και ψάρια. Από τη φίλη μας Tasia Soulioti Efstathiou.
Γαύρος σαν τηγανιτός στο airfryer
Έχετε δοκιμάσει γαύρο μαρινάτο; Είναι ένας ξιδάτος γαύρος με μυρωδικά που είναι ορεκτικό ή μεζεδάκι και τον παραγγέλνουν συχνά σε ουζερί και ψαροταβέρνες. Θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε σπιτικό γαύρο μαρινάτο, ξιδάτο και νόστιμο που θα γίνει ο καλύτερος ουζομεζές.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το φιλέτο γαύρου στο ξύδι:
Κάθε χρόνο φτιάχνω φιλέτο γαύρου στο ξίδι, μεζές για ούζο ,συνοδευτικό για όσπρια και όχι μόνο.
Εκτέλεση για το φιλέτο γαύρου στο ξύδι
Αρχικά καθαρίζουμε τον γαύρο από τα κεφάλια και τον βάζουμε σε ένα ταψάκι. Τον σκεπάζουμε με λευκό ξύδι και χοντρό αλάτι και τον αφήνουμε εκεί για 3 ώρες. Έπειτα βγάζουμε το κόκκαλο από τον γαύρο και τον τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Γαύρος φούρνου με κάπαρη
Βάζουμε μία στρώση γαύρο, σκόρδο ψιλοκομμένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο, τριμμένο καρότο στο χοντρό του τρίφτη, τον ψιλοκομμένο άνηθο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Διατηρούμε στο ψυγείο κι αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον λευκό ξύδι.
Tips για το φιλέτο γαύρου στο ξύδι
Διατηρείται στο ψυγείο 1 χρόνο περίπου. Μπορούμε να βάλουμε και λίγο ηλιέλαιο για να μην παγώνει το λάδι αλλά και με το ελαιόλαδο ξεπαγώνει πανεύκολα.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα