Φλογέρες κοτόπουλου με μπέικον, μανιτάρια, πιπεριές και διάφορα τυριά! Ένα τέλειο ορεκτικό για την οικογένεια ή το επίσημο τραπέζι, πολύ εύκολο και χορταστικο! Μπορείτε να φτιάξετε αυτές τις φλογέρες και με το κοτόπουλο που έχει περισσέψει, και να προσθέσετε ότι γέμιση επιθυμείτε! Το χωριάτικο φύλλο τις κάνει τραγανές και ανάρπαστες!
- χωριάτικο φύλλο 8
- κοτόπουλο 600 γρ φιλέτο
- κρεμμυδι ½
- μανιταρια 150 γρ
- πιπεριά Πολύχρωμες κατά προτίμηση
- μπεικον 100 γρ
- τυρί Κίτρινο κατά προτίμηση
- γάλα 500 ml
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 3 κουταλιές
- νερό 100 ml
- ελαιολαδο 100 ml
- ρίγανη κατά προτίμηση
- θυμάρι κατά προτίμηση
- πάπρικα κατά προτίμηση
- αλατι κατά προτίμηση
- πιπέρι κατά προτίμηση
Υλικά
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο.
Όταν πάρει χρώμα βάζουμε το φιλέτο κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε μπουκιές, το μπέικον κόψει σε φετούλες και σοτάρουμε καλά.
Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριάς, το μανιτάρια που έχουμε κόψει σε φέτες, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη,
θυμάρι και μαγειρεύουμε μέχρι να χάσουν τα υγρά τους.
Αναμειγνύουμε το γάλα με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
Όταν είναι έτοιμη βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Αναμειγνύουμε το νερό με το λάδι.
Παίρνουμε 2 χωριάτικα φύλλα μαζί και τα κόβουμε σε 4 μέρη.
Λαδώνουμε καλά και στην μία άκρη τοποθετούμε κρύα γέμιση, χλιαρή κρέμα, τριμμένο κίτρινο τυρί και τυλίγουμε σε ρολό.
Τοποθετούμε τα κοτοπιτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με μείγμα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Δείτε την εκτέλεση βήμα βήμα στο video:
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς Επόμενα επεισόδια: Περιλήψεις επεισοδίων από 11/11/24 ως 15/11/24
- Αμαλιάδα : Αναλαμβάνει το ανθρωποκτονιών την υποθεση θρίλερ με τα 5 νεκρά βρέφη
- Χριστούγεννα 2024: 16+1 ιδέες για Χριστουγεννιάτικα στεφάνια
- Μηνιαίες προβλέψεις Αριθμολογίας για τον Νοέμβριο 2024
- Μενού εβδομάδας από 11/11/2024 ως 17/11/2024