Φλογέρες κοτόπουλου με μπέικον και τυριά

Φλογέρες κοτόπουλου με μπέικον, μανιτάρια, πιπεριές και διάφορα τυριά! Ένα τέλειο ορεκτικό για την οικογένεια ή το επίσημο τραπέζι, πολύ εύκολο και χορταστικο! Μπορείτε να φτιάξετε αυτές τις φλογέρες και με το κοτόπουλο που έχει περισσέψει, και να προσθέσετε ότι γέμιση επιθυμείτε! Το χωριάτικο φύλλο τις κάνει τραγανές και ανάρπαστες!

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο.
Όταν πάρει χρώμα βάζουμε το φιλέτο κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε μπουκιές, το μπέικον κόψει σε φετούλες και σοτάρουμε καλά.
Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριάς, το μανιτάρια που έχουμε κόψει σε φέτες, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη,

θυμάρι και μαγειρεύουμε μέχρι να χάσουν τα υγρά τους.
Αναμειγνύουμε το γάλα με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
Όταν είναι έτοιμη βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Αναμειγνύουμε το νερό με το λάδι.

Παίρνουμε 2 χωριάτικα φύλλα μαζί και τα κόβουμε σε 4 μέρη.
Λαδώνουμε καλά και στην μία άκρη τοποθετούμε κρύα γέμιση, χλιαρή κρέμα, τριμμένο κίτρινο τυρί και τυλίγουμε σε ρολό.
Τοποθετούμε τα κοτοπιτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με μείγμα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

 

Δείτε την εκτέλεση βήμα βήμα στο video:

Φλογέρες κοτόπουλου με μπέικον και τυριά

Close