Φτιάχνουμε σπιτική κάπαρη για να νοστιμίσουμε τις σαλάτες μας!

Γιατί να αγοράσουμε κάπαρη όταν μπορούμε να φτιάξουμε την δική μας σπιτική κάπαρη; Πανεύκολη συνταγή!

Εκτέλεση για σπιτική κάπαρη:

Κλείνουμε τα πολύ κλειστά μπουμπούκια. Τα πλένουμε πολύ καλά με νερό και τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπουκάλι του 1,5 λίτρου. Αφήνουμε 8 με 10 εκατοστά κενό. Προσθέτουμε τις δυο κουταλιές αλάτι και γεμίζουμε το μπουκάλι με νερό.

Το κάνουμε δυο τρεις φορές τη μέρα για να λιώσει το αλάτι και να βραχεί όλη η κάπαρη που βγαίνει στην επιφάνεια. Την αφήνουμε για 15 μέρες. Στη συνέχεια, ανοίγουμε με προσοχή το μπουκάλι, το κόβουμε, σουρώνουμε όλη την άλμη έτσι ώστε να φύγει και βάζουμε την κάπαρη σε καθαρά βαζάκια.

Δείτε ακόμα Ρεβίθια σαλάτα με λιαστή ντομάτα,κάππαρη και δεντρολίβανο

Σε ένα σκεύος, ρίχνουμε το φλιτζάνι με το νερό, την μια κουταλιά αλατιού και το ξίδι. Ανακατεύουμε πολύ καλά έτσι ώστε να λιώσει το αλάτι και προσθέτουμε το μείγμα στα βαζάκια με την κάπαρη, ένα δάχτυλο πριν καλυφθεί τελείως. Από πάνω ρίχνουμε το λάδι και κλείνουμε τα βαζάκια.

Τα βάζουμε στο ψυγείο. Τα αφήνουμε για 5 με 6 μέρες και στη συνέχεια μπορουμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Η διαδικασία που περιγράψαμε, ξεπικρίζει την κάπαρη.

Φτιάχνουμε σπιτική κάπαρη για να νοστιμίσουμε τις σαλάτες μας! Φτιάχνουμε σπιτική κάπαρη για να νοστιμίσουμε τις σαλάτες μας! Φτιάχνουμε σπιτική κάπαρη για να νοστιμίσουμε τις σαλάτες μας! Φτιάχνουμε σπιτική κάπαρη για να νοστιμίσουμε τις σαλάτες μας! Φτιάχνουμε σπιτική κάπαρη για να νοστιμίσουμε τις σαλάτες μας!

Τη συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Marina Hatzidaki‎ στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου: daddy-cool.gr

 

Close