Συνταγή για μελωμένο μοσχαράκι της Γκόλφως Νικολού για το Κυριακάτικο τραπέζι με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι. Η καλύτερη συνταγή για μοσχαράκι.
Υλικά:
- ελαιολαδο 1 φλιτζανάκι
- κρεμμυδι 1 ξερό τριμμένο
- σκορδο 1 πρέζα σε σκόνη
- καρότο 1 ψιλοκομμένο
- πιπεριά 1 κόκκινη
- πιπεριά 1 πράσινη
- Μοσχάρι 1 κιλό χωρίς κόκαλο ελιά
- λεμονι Χυμό από 1
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση καγιέν κόκκινο
- κουρκουμας 1 τσιμπιά
- νερό 2-3 κούπες περίπου
- κορν φλαουρ 1 κουταλιά της σούπας όχι γεμάτη
Το μοσχαράκι είναι από τα πιο νόστιμα κρέατα και σήμερα η Γκόλφω Νικολού μας δείχνει την δική της συνταγή για μελωμένο μοσχαράκι με δεμένη σάλτσα και τηγανιτές πατάτες. Είναι η καλύτερη συνταγή για λεμονάτο μοσχαράκι και η Γκόλφω μοιράζεται μαζί μας όλα τα μυστικά. Θα το μαγειρέψουμε στη χύτρα για να είναι πολύ μαλακό. Το ιδανικό πιάτο για το Κυριακάτικο τραπέζι.
Αν ψάχνεις τί θα μαγειρέψεις την Κυριακή αποφασίσαμε να σου λύσουμε τα χέρια και να σου δώσουμε ιδέα. Μοσχαράκι λεμονάτο που μπορείς να το συνοδεύσεις είτε με πατάτες τηγανιτές είτε με ρύζι και να το ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια. Ένα νόστιμο μεσημεριανό, μαγειρεμένο στη χύτρα για να βγει μαλακό. Διότι το μοσχάρι μπορεί να στεγνώσει ή να βγει σκληρό αν δεν ξέρεις να το μαγειρέψεις, ενώ με την χύτρα θα έχεις σίγουρα αποτελέσματα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μοσχαράκι λεμονάτο της Γκόλφως για το Κυριακάτικο τραπέζι:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Αρχικά βάζουμε σε μία πλατιά χύτρα το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι, τη σκόνη σκόρδου, το ψιλοκομμένο καρότο, την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένες και ρίχνουμε το μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια. Τα κομμάτια τα ρίχνουμε ένα ένα. Τα αφήνουμε να σοταριστούν ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα και σχεδόν να πιάσει η κατσαρόλα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τον μισό χυμό από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι καγιέν γλυκό, κουρκουμά και λίγο νερό. Κλείνουμε την χύτρα και αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί για 40 λεπτά. Αφήνουμε στο μάτι την χύτρα να πέσει η βαλβίδα και στη συνέχεια αραιώνουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού με λίγο νερό και το κορν φλάουρ.
Ρίχνουμε το μείγμα στη χύτρα, αφήνουμε το κρέας να πάρει μία βράση και να πήξει ελαφρώς η σάλτσα και είναι έτοιμο. Την έχεις δοκιμάσει αυτή τη συνταγή; Πες μας την γνώμη σου στα σχόλια.
Άλλες συνταγές με μοσχαράκι που θα λατρέψετε:
- Μοσχαράκι φούρνου με λαχανικά και δεμένη σάλτσα – Καλοκαιρινή συνταγή για όλη την οικογένεια
- Το φαγητό της Κυριακής: Μοσχαράκι κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια
- Μοσχαράκι τας κεμπάπ με χυλοπίτες χωριάτικες
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr