Γάλα σε Σκόνη με δυο μόνο υλικά

Πως να φτιάξετε μόνοι σας γάλα σε σκόνη; Ο Παναγιώτης Παπαδάκης μας έχει συνταγή για να φτιάξουμε σπιτικό γάλα σε μορφή σκόνης.

Το γάλα σε σκόνη είναι πολύ χρήσιμο για τις συνταγές μας και όχι μόνο. Όμως κοστίζει κάτι παραπάνω και δεν έχουν όλα τα νοικοκυριά την πολυτέλεια να το αγοράσουν. Σήμερα λοιπόν ο Παναγιώτης Παπαδάκης μέσα από την εκπομπή του στο Youtube θα μας μάθει πως μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας γάλα σε σκόνη.

Για να φτιάξεις μόνη σου γάλα σε σκόνη το μόνο που χρειάζεσαι είναι γάλα και ζάχαρη. Μόνο δύο υλικά και λίγος από τον χρόνο σου αρκούν για να μην ξοδεύεις συνεχώς χρήματα στο σούπερ μάρκετ. Μπορεί επίσης να σας αρέσει και η Συνταγή για σπιτικό βούτυρο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για σπιτικό γάλα σε σκόνη: 

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 30 εκατοστών ρίχνουμε το πλήρες γάλα.
Φτάνουμε το γάλα σε σημείο βρασμού και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στην μέση. Αν η εστία σας είναι μέχρι το 9 θα το βάλετε στο 3 με 4 και αν έχετε υγραέριο στο πιο χαμηλό δείκτη φωτιάς.

Ανακατεύουμε συνέχεια με μια μαρίζ προσεκτικά και στα πλαϊνά και στον πάτο από το τηγάνι. Μετά από 1 ώρα περίπου θα έχει γίνει σαν ζύμη!!
Κλείνουμε τελείως την εστία και συνεχίζουμε να αφαιρούμε την υγρασία ανακατεύοντας συνεχώς με την μαρίζ.

Προσπαθούμε να σπάσουμε την ζύμη σε μικρούς σβόλους για να εξατμιστεί όσο πιο εύκολα γίνεται η υγρασία. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε σε όλη την επιφάνια.

Δείτε ακόμα Καρμπονάρα Της Τεμπέλας χωρίς κρέμα γάλακτος (φούρνου)

Ξεραίνουμε στον φούρνο στον αέρα στους 50 βαθμούς για 30 λεπτά!!
Μεταφέρουμε τους σβόλους γάλακτος σε ένα πολυκόφτη και προσθέτουμε και 2 κτσ κρυσταλλική ζάχαρη. Σπάμε σε μέχρι να γίνει σκόνη.

Κοσκινίζουμε με μια σίτα και μεταφέρουμε το γάλα σε σκόνη σε ένα βαζάκι με κλειστό καπάκι αποθηκεύοντας το στο ντουλάπι.
Καλή επιτυχία.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

γάλα_σε_σκόνη_συνταγή_

γάλα_σε_σκόνη_συνταγή_

γάλα_σε_σκόνη_συνταγή_

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close