Φτιάξτε μόνες σας τα πιο τυρένια ρολά!!

Δεν πιστεύω άνθρωπος που να μην λατρεύει τα φαγητά που ξεχειλίζουν από τυρί. Τα συγκεκριμένα αυτά ρολά είναι πεντανόστιμα και είναι γνωστά σε όλο το κόσμο με την ονομασία Guyanese ρολά τυριού!Αν έχεις όρεξη να τα φτιάξεις από το μηδέν εδώ θα βρείς την πιο τέλεια συνταγή.

rola-tiriou1_

Υλικά  που θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη
  • 1/4 φλιτζάνι παγωμένο νερό
  • 230γρ. τυρί cheddar τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα πιπεριάς (ή ακόμη πιο πολύ αν θέλετε)
  • μια πρέσα σκόνη σκόρδου, μαύρου πιπεριού,και αποξηραμένο μαϊντανό
  • 1 ασπράδι αυγού για το άλειμμα της ζύμης
  • 1 αυγό και 1 κουταλιά της σούπας νερό

Δείτε ακόμη:Αλμυρά κεκάκια με τυριά, ελιές και λιαστές ντομάτες 

Οδηγίες:

  1. Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ σε δύο φλιτζάνια για όλες τις χρήσεις αλεύρι.
  2. Προσθέστε το βούτυρο και 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη.Με ένα μίξερ τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν μικρά κομματάκια
  3. .Σταδιακά προσθέτουμε το 1/4 φλυτζάνι παγωμένου νερού στη ζύμη και ζυμώνουμε ελαφρά για να σχηματίσουμε μια μπάλα.Μόλις δημιουργηθεί βάλτε την σε μια πλαστική μεμβράνη και πατήστε την με τα χέρια μέχρι να δημιουργήσετε ένα τετράγωνο σχήμα.
  4. Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα. Αφαιρέστε τη ζύμη από το ψυγείο μια ώρα πριν από τη χρήση, ώστε να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
    Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τρίβετε το τυρί cheddar και το ανακατεύουμε με τη μουστάρδα,τη σάλτσα πιπεριάς, το σκόρδο σε σκόνη,το μαύρο πιπέρι, και τη σκόνη από το μαϊντανό, και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
  5.  Αλευρώνετε μια επιφάνεια και Κόβετε τη ζύμη σε 16 κομμάτια αν  θέλετε μικρά ρολά και κάπου  9 κομμάτια αν θέλετε μεγάλα ρολά. Ισιώνετε με μικρό πλάστη ή ποτήρι το οποίο θα το έχετε αλευρώσει, κάθε τετράγωνο κομμάτι ζύμης σε ένα ορθογώνιο σχήμα.
  6. Χτυπάτε το ασπράδι αυγού και με ένα πινέλο πασπαλίζετε  περιμετρικά τη ζύμη εσωτερικά. Πασπαλίζετε την άκρη της μεγαλύτερης πλευράς της ζύμης με 1 κ.σ. γέμιση τυριού και διπλώστε την.
  7. Προσθέστε άλλη 1 1/2-2 κ.σ. μείγμα τυριών, πασπαλίστε με λίγο ασπράδι αυγού, και διπλώστε έτσι ώστε η ραφή να είναι στο κάτω μέρος.
  8. Με ένα πιρούνι, πιέστε τις 2 πλευρές και κόψτε τη ζύμη που προεξέχει με ένα μαχαίρι για καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα.
  9. Χτυπάτε το 1 αυγό με το 1 κ.σ. νερό. Βάζετε τα ρολά σε μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα αλείφετε καλά με το χτυπημένο αυγό με το νερό και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 16-18 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Δείτε ακόμη:Τάρτα με κοτόπουλο, μπέικον και τυριά 

Τα ρολά αυτά τυριού είναι τόσο λαχταριστά που σίγουρα δεν θα μείνει ούτε ένα στο τέλος

Δείτε την διαδικασία:

  • Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρι σε αλεύρι 2 φλιτζάνια.

rola-tiriou2_

  • Προσθέτετε τα κομμάτια βουτύρου και της μαργαρίνης στο μείγμα και τα ζυμώνετε με το γάντζο ή με πιρούνι ή με τα χέρια σας μέχρι να έχετε μικρά γρομπαλάκια. Μην κόψετε το βούτυρο σε πολύ μικρά κομματάκια γιατί θα έχετε πρόβλημα με την ζύμη σας

rola-tiriou3_

  • Προσθέστε όσο κρύο νερό χρειάζεται για να έχετε μια ζύμη που να πλάθεται εύκολα.

rola-tiriou4_

  • Αφού πλάσετε την ζύμη σε μπάλα, τοποθετήστε τη σε πλαστική μεμβράνη και πλάστε την με τα χέρια μέχρι να δημιουργήσετε ένα τετράγωνο σχήμα.Το σχήμα αυτός θα σας βοηθήσει να κόψετε αργότερα την ζύμη σε κομμάτια.Αφήστε την ζύμη στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου 3-4 ώρες ή όλο το βράδυ.

rola-tiriou5_

  • Εν τω μεταξύ, ανακατεύετε το τριμμένο τυρί με το 1/2 κ.γ. μουστάρδα, 1 κ.γ. σάλτσα πιπεριάς, μια πρέζα μαϊντανό,το μαύρο πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου.

rola-tiriou6_

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί προκειμένου να ομογενοποιηθούν

rola-tiriou11_

  • Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την κόβετε σε 16 τετράγωνα 2,5 x 2,5 εκ. στο περίπου.

rola-tiriou12_

  • Πασπαλίζετε την επιφάνεια με αλεύρι και ισιώνουμε τα τετράγωνα κομμάτια της ζύμης. Τα ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα.

rola-tiriou9_

Δείτε ακόμη: Τυροπιτακια Κασεροπιτάκια με ζύμη κουρού με μόνο τρια υλικα

  • Τώρα χτυπάμε τα ασπράδια αυγού μαζί

rola-tiriou10_

  • Παίρνετε το πινέλο και αλείφετε περιμετρικά τις άκρες

rola-tiriou11_

  • Τοποθετήστε περίπου 1 κ.σ. μείγμα τυριών στο κάτω μέρος της ζύμης και διπλώνετε. Προσθέστε άλλο 1 1/2 κ.σ. μείγμα τυριών, πασπαλίστε με λίγο ασπράδι αυγού, διπλώστε, “σφραγίστε” και διπλώστε έτσι ώστε η ραφή να είναι στο κάτω μέρος. Με ένα πιρούνι, πιέστε τις 2 πλευρές και κόψτε τες με ένα μαχαίρι για να έχετε ένα πιο όμορφο οπτικό αποτέλεσμα.

rola-tiriou12_

  • Λαδώστε ένα ταψάκι ή βάλτε ένα λαδόχαρτο και τοποθετήστε εκεί τα τυροπιτάκια

rola-tiriou13_rola-tiriou14_

  • Για το άλειμμα χτυπάμε το 1 αυγό με τη 1 κ.σ. νερό άλειμμα.

rola-tiriou15_

  • Αλείφουμε καλά κάθε επιφάνεια κάθε ρολού, προκειμένου να έχουμε ένα όμορφο ροδένιο αποτέλεσμα.

rola-tiriou16_

  • Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 16-18 λεπτά. Μπορείτε να τρυπήσετε τα ρολά του τυριού στην κορυφή με ένα πιρούνι, σε περίπτωση που το τυρί στάξει έξω κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

rola-tiriou17_

  • Τα βγάζετε από το φούρνο και όταν  κρυώσουν λίγο μπορείτε να τα καταβροχθίσετε!!

rola-tiriou18_

rola-tiriou19_

rola-tiriou20_

Πηγή: inner-gourmet.com
Close