Γιορτινό ψωμί σε σχήμα λουλούδι. Δείτε πως να το φτιάξετε βήμα – βήμα!
Ένα υπέροχο γιορτινό ψωμί ξεχωριστό από όλα τ’ άλλα! Η γεύση του είναι συναρπαστική και το σχέδιό του αξιοθαύμαστο. Σίγουρα είναι μια μπελαλίδικη συνταγή που δεν μπορεί να την φτιάξει οποιαδήποτε νοικοκυρά εκεί έξω!
Για να δημιουργήσεις το παρακάτω ψωμί πρέπει σίγουρα να είσαι πεπειραμένη νοικοκυρά. Έχει σχήμα λουλουδιού και κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις! Ακόμη κι αν δεν έχεις μεγάλη εμπειρία στην κουζίνα δεν βλέπουμε τον λόγο να μην δοκιμάσεις την τύχη σου. Άλλωστε, μόνο μέσα από την εμπειρία μαθαίνεις.
Δείτε ακόμα ΣΕΡΒΙΚΟ ΨΩΜΙ Η ΑΛΛΙΩΣ POGAČA!!!
Είναι ένα υπέροχο γιορτινό ψωμί, που μπορείτε να το προσφέρετε σαν δώρο στους αγαπημένους σας ανθρώπους. Να το βάλετε σαν επιδόρπιο και συνοδευτικό σε κάποιο γιορτινό τραπέζι ή να το απολαύσετε παρέα με την οικογένειά σας…χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Δείτε την συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση
Παίρνουμε μία λεκάνη και ρίχνουμε μέσα το αλάτι, την ζάχαρη και την μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι και το γάλα και ρίχνουμε το μείγμα μας στο αλεύρι. Φτιάχνουμε μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 8 μπάλες (οι 7 μπάλες να έχουν βάρος 13 γρ. η καθεμία και η 8η να έχει βάρος 190 γρ.) . Ξεκινάμε από την πρώτη μπάλα των 190 γρ. Ανοίγουμε φύλλο με την μπάλα των 190 γρ. που να έχει μέγεθος που να είναι ίδιο με το πιάτο του γλυκού.
Το αλείφουμε με ηλιέλαιο και βάζουμε στο κέντρο μια μπάλα των 130 γρ. Κόβουμε και χαράζουμε σε 4 κομμάτια και τυλίγουμε με αυτά την μπάλα. Τα βάζουμε ένα ένα πάνω στην μπάλα των 130 γρ. φτιάχνοντας ενα τριαντάφυλλο. Το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού.
Για να φτιάξετε το τελικό αποτέλεσμα ακολουθήστε βήμα βήμα τις παρακάτω φωτογραφίες:
Όταν είναι έτοιμο το ψωμί το αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και μια κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο μαζί με μια κουταλιά της σούπας νερό. Αφήνουμε το ψωμί μας να φουσκώσει μέχρι να γεμίσει το ταψί. Ψήνουμε το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς Κελσίου για 35-45 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο.
Για το υπόλοιπο γιορτινό ψωμί
Tips
Από τα δύο αυγά κρατάμε τον έναν κρόκο για το άλειμμα. Από τις 4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο, υπολογίζουμε λίγο παραπάνω για το άλειμμα. Αντί για 200 ml χλιαρού νερού μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε 100 ml χλιαρού νερού και 100 ml φρέσκο γάλα. Το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε θα έχει μέγεθος d=26 /27 εκ.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Lilqna Petrova στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καφέ Νύχια:16+1 ιδέες με το χρώμα που θα πρωταγωνιστήσει το Φετινό Χειμώνα
- Άγιος Έρωτας: Η Σμαρώ “χάνει” το παιδί της
- Grand Hotel επόμενα επεισόδια: 12, 13, 14, 15
- Καιρός : Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με θυελλώδεις ανέμους και σφοδρές καταιγίδες
- Στο νοσοκομείο ο Ανδρέας Μικρούτσικος – Κινδύνεψε να πάθει σηψαιμία