Συνταγή για εύκολο γλυκό ψυγείου με παντεσπάνι και βύσσινα για ένα δροσερό και ελαφρύ γλυκό για όλες τις ώρες, με σάλτσα σοκολάτας.
Από τη φίλη μας Souki Simeonidou.
- αυγα 3 μέτρια σε θερμοκρασία δωματίου
- ζαχαρη 100 γραμμάρια
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 70 γραμμάρια
- κακαο 30 γραμμάρια
Υλικά
- βύσσινο 1 βαζάκι περίπου γλυκό του κουταλιού
- κρέμα στιγμής 2 βανίλια
Για το γλυκό ψυγείου
- Γάλα φρέσκο 1/2 ποτήρι
- γλυκό του κουταλιού 4 κουταλιές της σούπας από το βύσσινο
- ουίσκι 3 κουταλιές της σούπας
Για το σιρόπι
- Γάλα φρέσκο 30 ml
- ζαχαρη 100 γραμμάρια
- κακαο 25 γραμμάρια
- βουτυρο 1 κουταλάκι του γλυκού
Για τη σάλτσα σοκολάτας
Φραουλένιο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές
Το Καλοκαίρι ήρθε και σίγουρα λέμε ναι στα ελαφριά, εύκολα και δροσερά γλυκά. Γι’ αυτό και το συγκεκριμένο γλυκό ψυγείου με παντεσπάνι, σάλτσα σοκολάτας, βύσσινα και μερικά ακόμη απλά υλικά, θα καλύψει αυτή σας την ανάγκη. Μοιάζει και λίγο με black forest…
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γλυκό με παντεσπάνι και βύσσινα:
Εκτέλεση για το γλυκό με παντεσπάνι και βύσσινα
Για αρχή φτιάχνουμε το παντεσπάνι χτυπώντας στο μίξερ τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Έπειτα ανακατεύουμε και κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το κακάο και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με τα αυγά.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα το μεταφέρουμε σε ένα οβάλ πυρέξ στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου, στη κάτω αντίσταση και αέρα, στην κάτω σχάρα για 30 λεπτά. Μόλις κρυώσει, το γυρίζουμε ανάποδα σε δίσκο, ξεκολλάμε τη λαδόκολλα και το μεταφέρουμε και πάλι στο σκεύος.
Καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου αφρός του Γιώργου Ζώλη
Σουρώνουμε το γλυκό του κουταλιού βύσσινο και ανακατεύουμε το σιρόπι με το φρέσκο γάλα και το ουίσκι. Βρέχουμε το παντεσπάνι με το μείγμα. Απλώνουμε την κρέμα στιγμής που φτιάξαμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφού έχει ήδη παγώσει στο ψυγείο.
Από πάνω βάζουμε λίγα βύσσινα και την υπόλοιπη κρέμα στιγμής. Τελειώνουμε με βύσσινα και σάλτσα σοκολάτας που φτιάξαμε βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το φρέσκο γάλα, την ζάχαρη και το κακάο για 1 λεπτό, μετρώντας από το σημείο βρασμού μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Έπειτα βάζουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και μόλις παγώσει σερβίρουμε.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος