Bienchenkuchen: Ελαφρύ γλυκό ταψιού με  αφράτο κέικ και κρέμα

Η σημερινή μας συνταγή είναι, ένα γλυκό ταψιού με αφράτο κέικ, ελαφριά κρέμα, με άνθος αραβοσίτου και μασκαρπόνε. Είναι διακοσμημένο με κομμάτια, κομπόστας ροδάκινο (ή και βερίκοκο) και λιωμένη κουβερτούρα ετσι ωστε να μοιάζουν με μελισσούλες.

Αυτό το πεντανόστιμο μελισσογλυκάκι είναι ελαφρύ στην γεύση και αρκετά εύκολο στην παρασκευή του. Ιδανικό κέρασμα σε γιορτή ή παιδικό πάρτυ.  Τα παιδιά κι όχι μόνο, θα ξετρελαθούν, τόσο με το σχέδιο του γλυκού, όσο και με την τελεία γεύση του.

Σηκώστε λοιπόν τα μανίκια, φορέστε την ποδιά σας,  μπείτε στην κουζίνα και ετοιμάστε αυτό το υπέροχο γλυκό ταψιού. Θα το λατρέψουν όλοι όσοι το δοκιμάσουν και θα σας το ζητάνε συνέχεια!

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° στις αντιστάσεις. Μετά χτυπάμε το βούτυρο, με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, με το μπέικιν, το αλάτι και προσθέτω στο μείγμα με την ζάχαρη και το βούτυρο εναλλάξ με τα 100ml από το σιρόπι της κομπόστας.

Στην συνέχεια απλώνουμε το μείγμα μας σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί (λαμαρίνα) αφού πρώτα βάλουμε λαδόκολλα. Τέλος το βάζουμε στον ήδη προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για την κρέμα

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα ώσπου να βράσει και μετά το αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου και 6 κ.σ από το γάλα που έχουμε βράσει. Αφού ανακατέψουμε καλά, το μείγμα αυτό το προσθέτω στο γάλα.

Ανακατεύουμε πάλι και το ξαναβάζουμε στο μάτι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφού πήξει αποσύρουμε και πάλι από το μάτι, προσθέτουμε το mascarpone και ανακατεύουμε μεχρι να ενσωματωθεί.

Τέλος ρίχνουμε την κρέμα πάνω στο κέικ και την απλώνουμε. Διακοσμούμε το γλυκό μας, με τις μελισσούλες, που φτιάχνουμε με τα φρούτα της κομπόστας, τη λιωμένη σοκολάτα και το αμύγδαλο φιλέ.

Καλή Επιτυχία!

Bienchenkuchen: Ελαφρύ γλυκό ταψιού με αφράτο κέικ και κρέμα

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Chara Terzi

Close