Η καλύτερη συνταγή για παραδοσιακά σκαλτσούνια

Η καλύτερη συνταγή για παραδοσιακά σκαλτσούνια από την φίλη μας Τζένη Τσανακτσίδου! Τα σκαλτσούνια είναι παραδοσιακά γλυκά που κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα τιμάμε ιδιαιτέρως. Βέβαια τα σκαλτσούνια δεν έχουν επαφή! Μπορούμε να τα τρώμε όλο τον χρόνο.

Δείτε ακόμα Υπέροχα, πανεύκολα, νηστίσιμα σκαλτσούνια !!

Τα σκαλτσούνια είναι από τα αγαπημένα μας παραδοσιακά γλυκά και σήμερα θα δούμε μαζί την καλύτερη συνταγή τους. Εύκολη, παραδοσιακή και μέσα στην γλύκα. Τώρα που μένουμε σπίτι και έχουμε χρόνο αξίζει να τα φτιάξουμε. Να έχουμε κάτι να γλυκαθούμε! Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής

Η συνταγή είναι της φίλη μας Tzeni Tsanaktsidou

Εκτέλεση

Στην αρχή βάζουμε στο μπολ το σπορέλαιο, την ζάχαρη, το κρασί και ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλά το μείγμα μας. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και την βανίλια και ζυμώνουμε. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε 2 με 3 κουταλιές αλεύρι . Βάζουμε την ζύμη μας σε μία σακούλα και την βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Εκτέλεση για την γέμιση

Ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ τα λουκούμια και ρίχνουμε μέσα την μαρμελάδα της αρεσκείας μας, τα ψιλοκομμένα καρύδια κι αν θέλουμε προσθέτουμε την κανέλα. Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και κόβουμε ίσα κομμάτια την ζύμη.

Φτιάχνουμε μπαλίτσες με τα κομμάτια της ζύμης και στην συνέχεια τις πατάμε με το χέρι, βάζουμε μέσα την γέμιση και κλείνουμε δίνοντας σχέδιο μισοφέγγαρο. Βάζουμε τα σκαλτσούνια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στην μεσαία σχάρα, στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.

Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και έπειτα τα περνάμε από την ζάχαρη άχνη.

 παραδοσιακά σκαλτσούνια συνταγή

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close